- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Павлоградська районна державна лікарня ветеринарної медицини інформує

До уваги мешканців!
Павлоградська державна районна лікарня ветеринарної медицини звертає увагу жителів району, власників тварин, на небезпечність захворювання на СКАЗ.
Сказ — це гостре вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини. Характеризується стрімким пошкодженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю.
Не залишайте без уваги покуси, подряпини та обслиненя Вас, інших людей чи Ваших тварин іншими тваринами або хижаками з підозрілою поведінкою ( спостерігається слинотеча, проблема з ковтанням, не п`ють воду- водо боязкість, підвищена агресивність, пригнічення, спотворення апетиту, тварини намагаються їсти неїстівні предмети).
При появі зазначених симптомів Ваш громадський обов`язок, повідомити про Вашу підозру завідувачу Павлоградської дільничної лікарні ветеринарної медицини — Літвиненко Ірини Миколаївни за телефоном 0992779588 , тим самим Ви захистите себе та ваших тварин від захворювання на сказ.
Для того щоб не виникло захворювання СКАЗ , власникам тварин необхідно їх вакцинувати та в подальшому щорічно проводити ревакцинацію.