- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Переселенці нашого міста отримали нові професії

Напередодні нового року 132 переселенця нашого міста, включаючи жителів модульного містечка, отримали нові професії.
Програма професійних курсів здійснювалася навчальним центром АПР «Перспектива» за підтримки німецького співтовариства GIZ.
Всього за три місяці були підготовлені фахівці за такими напрямками: оператор персонального комп’ютера, майстер манікюрної справи, системний адміністратор, майстер перукарської справи, бухгалтерія 1С, масаж, англійська мова, моделювання, крій і пошиття одягу.
Групи від першокласників до людей поважного віку реалізували можливість, а для когось — мрію, придбати нові знання та навички широкого спектру в стінах Навчального центру АПР «Перспектива» на безоплатній основі.
З теплими словами підтримки випускників в їх бажанні освоювати нові професії виступила заступник міського голови Шуліка Олена Олександрівна. Вона зазначила, що місто буде завжди допомагати переселенцям та підтримувати їх.
За підсумками конференції була прийнята резолюція-пропозиція:
1. Передати дані про випускників курсів в Центр зайнятості для подальшого працевлаштування.
2. Розширити програму курсів для людей похилого віку «50+».
3. На основі побажань жителів модульного містечка сформувати групу з вивчення німецької мови.
4. Розробити програму клубних зустрічей жителів модульного містечка і жителів міста.
У висновку були презентовані нові програми для переселенців у нашому місті. Одна з них — підготовка переселенців і учасників АТО до вступу на основі ЗНО на безоплатній основі в Навчальному центрі АПР «Перспектива». Тел. для запису: (05632) 4-36-36, 095-241-5-641.