- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Переселенці отримали квартири

26 червня 2019 року міський голова Анатолій Вершина  прийняв участь в урочистому відкритті житлового будинку для внутрішньо переміщених осіб після капітального ремонту  в рамках проекту «Створення житлових умов для ВПО в м. Павлоград по вул. Ливарній, 18». В минулому це гуртожиток барачного типу заводу «Ливмаш», побудований у 1972 році, з централізованим водопостачанням, але без каналізації. Майже  20 років будівля не використовувалася та була закинута.  За ініціативи Українського фонду соціальних інвестицій в рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», за фінансової підтримки німецького банку KfW в будівлі гуртожитку створено житлові умови для 42 внутрішньо переміщених осіб — облаштовано 19 повноцінних квартир (14 однокімнатних, 4 двокімнатні та одна трикімнатна). Загальний обсяг фінансування об’єкта – 15,1 млн. грн.

На відкритті був присутній Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс Дніпро) Вольфґанґ Мьоссінґер; директор Східного регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Сергій Кадигроб, внутрішньо переміщені особи.

 

Загалом у Дніпропетровській області для проживання ВПО облаштовано 97 квартир та 13 кімнат у гуртожитку (близько 270 місць для поселення) на 5 житлових об’єктах у наступних населених пунктах: Павлоград, Кам’янське, Верхньодніпровськ, Вільногірськ та с. Чумаки. Обсяг інвестицій у житлові об’єкти становить близько 63 млн грн.