Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Підготовка житлового фонду міста до роботи в осінньо-зимовий період

Октябрь 7th, 2011 Новини Вывести на печать

 

28 вересня 2011 р. на черговому засіданні міськвиконкому розглядалось питання «Про хід виконання першочергових заходів з підготовки житлового фонду міста до роботи в осінньо-зимовий період 2011 — 2012 р.р.»
Перший заступник міського голови А.О. Вершина доповів, що до початку опалювального сезону готові всі 19 котелень та 13 теплопунктів, проведено капітальний ремонт 2 км. тепломереж. І хоча цього року місто недоотримало 3,6 млн. грн. компенсації за підвищення ціни на газ, але «Тепломережа» готова до зими на 100%. Єдиний недолік — це погане оповіщення населення про час заповнення опалювальної системи будинків водою, яке розпочалося 15 вересня.
78% всього житла потребує ремонту покрівель. Уже багато років це питання — головний для жителів міста. На ці роботи необхідно 36 млн. грн. Поки є тільки 1,8 млн. В даний час проходять експертизу проекти на ремонт 12 покрівель та 15 будинкових систем теплопостачання.
Цього року на ремонт доріг виділено з міського та обласного бюджетів 3,39 млн. грн, ще 2,624 млн. — з державного. На сьогоднішній день використано — 2,842 млн. грн. Кошти повинні бути використані найближчим часом, поки дозволяють погодні умови. До роботи в осінньо — зимовий для боротьби зі сніговими заметами та ожеледицею готові 5 одиниць техніки. Закуплено посипальних матеріалів. Дано розпорядження всім комунальним підприємствам відремонтувати дорожнє полотно, заасфальтувати його протягом 2-х тижнів.
Було відзначено, що погіршилася оплата комунальних платежів жителями міста. Загальна заборгованість городян за комунальні послуги — 64,3 млн. грн. Великі борги є майже по всіх комунальних підприємствах міста: “Павлоградтеплоенерго” — 8, 45 млн. грн., «Водоканал» — 4,9 млн. грн., «Павлограджілсервіс» — 539 тис. грн. І це незважаючи на те, що в нашому місті досить високий рівень середньої зарплати. Пенсіонери, люди похилого віку, залишаються найбільш дисциплінованими платниками за комуналку і платять вчасно. Значить, зазначив міський голова, дуже слабо ведеться претензійна робота. Збори коштів залишають бажати кращого.
Питання підвищення ціни на воду для населення, за наполегливими рекомендаціями міського голови, вирішується за рахунок бюджетних і комунальних організацій.
Опалення буде включено вчасно: договір на поставку газу в Києві підписаний. Крім того, є серйозна перспектива купівлі обладнання для переробки зрізаних дерев в тріску. І цією тріскою можна буде топити котельні. Причому — це не така вже далека перспектива.
Директор КП «Павлоградводоканал» і головний інженер КП «Павлоградтеплоенерго» у своїх виступах підтвердили готовність своїх підприємств до початку опалювального сезону на 100%. Звичайно, є невеликі недоліки але вони будуть усунені буквально за кілька днів. Так само в короткі терміни будуть встановлені лічильники тепла на всіх котельнях та бюджетних організаціях, автоматичні вимикачі на майданчиках «Водоканалу». Для цього з міського бюджету виділено необхідні кошти. Необхідно придбати бульдозер та екскаватор для безперебійної роботи «Водоканалу». А для зниження вартості та поліпшення якості питної води ведуться переговори з ДТЕК — «ПАТ «Павлоградвугілля» щодо повернення водозабору у власність міста. Для його відновлення знадобиться 20 млн. грн. Ці гроші окупляться за 4-5 років.
Рішення виконкому було прийнято з поправками і доповненнями.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження