- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Підприємці міста готуються провести заходи з забезпечення системи безпеки харчової продукції

21.03.2019р. у міськвиконкомі відбувся безкоштовний освітній семінар для суб’єктів господарювання, які займаються виробництвом та обігом продуктів харчування. Семінар проводився за ініціативою Павлоградського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

На семінарі були розглянуті питання щодо нововведення до санітарних правил, компетенції органів Держпродспоживслужби в організації контролю за діяльністю суб’єктів господарювання, що здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів, порядку проведення державної реєстрації потужностей і отримання експлуатаційного дозволу операторами ринку з виробництва та обігу харчових продуктів, а також вимог законодавства впровадження системи НАССР (єдина система забезпечення безпеки харчової продукції.

Дані питання на сьогоднішній день є актуальними та потребують додаткового часу для вивчення. Суб’єктам господарювання до 20 вересня поточного року  треба провести реєстрацію потужностей, отримання експлуатаційного дозволу  та  впровадження на своїх підприємствах системи НАССР.

Слід зазначити, що законодавством за невиконання обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи НАССР передбачено відповідальність у вигляді штрафу:

— юридичні особи – у розмірі 30 мінімальних заробітних плат (125120 грн);

— фізичні особи-підприємці – у розмірі 15 мінімальних заробітних плат (62595 грн)

Шановні підприємці!

За додатковою інформацією ви також можете звертатися до Павлоградського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби за адресою: м. Павлоград, вул.Дніпровська, 129 а (І поверх).

 

 

Інформацію надано відділом розвитку споживчого ринку

та підприємництва міськвиконкому,

конт.тел.: 200480, 206286; e-mail: torg317@ukr.net