- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Підвищення пенсійних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 23.11.2011 №1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Зазначеною постановою передбачено для інвалідів – ліквідаторів аварії на ЧАЕС:

Постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 №1210 передбачено також збільшення мінімальної пенсії по інвалідності інвалідам, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, з 1 січня 2012 року до 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, а з 1 липня 2012 року :

для інвалідів цієї категорії І групи до 150% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність,

та встановлення для цієї категорії інвалідів додаткових пенсій:

Раніше додаткова пенсія відповідно до груп інвалідності виплачувалася на рівні 30, 20, 15 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Для непрацездатних осіб, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, при призначенні пенсій по втраті годувальника передбачається осучаснити заробітну плату до 2006 року (як для всіх пенсіонерів України) та провести перерахунки пенсій. Крім того, збільшити з 10 до 12 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, розмір щомісячної компенсації сім’ям за втрату годувальника.

Особам, що належать до 2 – 4 категорії, з 1 липня 2012 року щомісячна додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров’ю, виплачуватиметься у таких розмірах:

Начальник управління Пенсійного фонду України
в м. Павлограді та Павлоградському районі
Дніпропетровської області Н.М. Морозова