- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Пільги згідно Цивільного кодексу України

Пільги згідно Цивільного кодексу України

З метою врегулювання відносин, пов’язаних із захистом населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, функціонуванням єдиної державної системи цивільного захисту, визначенням повноважень органів державної влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, прав та обов’язків громадян України, іноземців та осіб без громадянства, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, а також приведення у відповідність чинних законодавчих актів України, з 1 липня 2013 року введено в дію Кодекс цивільного захисту України (далі – Кодекс).
Відповідно до прикінцевих та перехідних положень Кодексу втратили чинність Закони України “Про пожежну безпеку” та “Правові засади цивільного захисту України”, тобто особи, які мали право на пільги згідно із зазначеними законами втратили таке право.
З набранням чинності Кодексу цивільного захисту України доводимо до відома мешканців м. Павлограда, що згідно частини першої статті 120 Кодексу цивільного захисту України визначено коло осіб, яким надається право на 50-відсоткову знижку плати за користування житлом (квартирна плата) та комунальними послугами (водопостачання, газ, електрична, теплова енергія та інші послуги) у жилих будинках незалежно від форми власності у межах норм споживання, передбачених законодавством, та вартості палива, у тому числі рідкого, у межах встановлених норм для осіб, які проживають у будинках, що не мають централізованого опалення, а саме:
— батьки та члени сімей осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які загинули (померли) або зникли безвісти під час виконання службових обов’язків;
— особи, звільнені зі служби цивільного захисту за віком, через хворобу або за вислугою років, та які стали інвалідами під час виконання службових обов’язків, та члени їх сімей.
Для взяття на облік за однією з вищезазначених категорій та отримання пільг відповідно до Кодексу цивільного захисту України, пільговик має надати довідку про встановлення статусу.
Згідно роз’яснення Державної служби України з надзвичайних ситуацій, органи і підрозділи служби цивільного захисту, установи та організації системи ДСНС України забезпечують надання вказаних довідок.
Відшкодування (надання) пільг вищевказаним категоріям може здійснюватись після внесення відповідних змін до статті 102 Бюджетного кодексу України у частині включення вищезазначених категорій в перелік осіб, яким надаються пільги.
Функції забезпечення ведення Реєстру пільговиків, надання консультацій з питань пільг, взяття на облік осіб, які мають право на пільги, покладено на управління праці та соціального захисту населення Павлоградської міської ради та знаходяться на постійному контролі місцевої влади.
З даних питань запрошуємо пільгові категорії громадян звертатись до Управління за адресою: вул. К. Маркса, 47, каб. 10, 20, тел. 6-19-72.

Начальник Управління Л. В. Бобровницька