- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Пішов із життя Гліб Станіславович Піньковський

15 листопада 2019 року на 92 році перестало битися серце нашого видатного земляка, першопрохідця будівництва шахт Західного Донбасу, вченого, колишнього директора інституту «Дніпрогіпрошахт» Гліба Станіславовича Піньковського.
Міський голова Павлограда, депутати міської ради, виконавчий комітет висловлюють рідним, близьким, колегам й усім, хто знав Гліба Станіславовича глибоке співчуття.
Уся трудова діяльність Гліба Станіславовича була пов’язана з вугільною промисловістю. З 1962 року він очолив шахтобудівельне управління ШБУ-3, яке будувало шахту Тернівську. У 1966 році створив і очолив трест «Павлоградшахтобуд», будував шахти Павлоградську і Благодатну.
У 1973 році його призначають директором інституту «Дніпрогіпрошахт». До кінця 80-х авторитет і роль Гліба Станіславовича та очолюваного ним інституту були настільки значні в країні, що його призначають генеральним директором проектно-наукового об’єднання «Западвуглепроект», що об’єднує п’ять проектних і два науково-дослідних інститутів.
Гліба Станіславовича добре знали і шанували за глибоке знання та вірність своїй справі, вимогливість і наполегливість, високу працездатність та вміння вирішувати найскладніші завдання.
Найхарактернішою його рисою як директора проектного інституту було прагнення новизни та пошук нових шляхів у вирішенні багатьох проблем в шахтному будівництві та експлуатації. Його численні державні та галузеві нагороди, відзнаки міста Павлограда — це справедлива данина особистому внеску Гліба Станіславовича в розвиток країни і нашого регіону. Його поважали за щирість, бажання допомогти, справедливість, чесність, за життєві принципи..
Світла пам’ять про Гліба Станіславовича назавжди залишиться в наших серцях.