- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Пішов з життя Ніколаєнко Володимир Григорович

31 травня 2019 року, на 71-му році життя, перестало битися серце колишнього редактора газети «ТН-Экспресс», поета, письменника, талановитої та творчої людини Володимира Григоровича Ніколаєнка.

Міський голова А.О. Вершина, депутати міської ради, виконавчий комітет висловлюють рідним, близьким та усім, хто знав Володимира Григоровича, глибоке співчуття.

Володимир Григорович пройшов гідний життєвий шлях. По закінченню театрального училища в 1970 р. він працював актором Театру ляльок в м. Донецьк, навчаючись на заочному відділенні Харківського інституту культури. З 1972 по 1978р.- художнім керівником Палацу культурі залізничників в м. Дебальцево Донецької області. З 1978 року постійно мешкав в Павлограді. Тут працював художнім керівником, а потім директором ПК «Ровесник» ( 1978 – 1989 рр), директором Павлоградського історико — краєзнавчого музею (1989-1997рр), регіональним представником Всеукраїнської газети «Сільські новини» (1997 – 2000 рр). З 2000 року Ніколаєнко В.Г. працював в Обласній рекламно інформаційній газеті «ТН-експрес» спочатку кореспондентом, а з 2011 року — головним редактором. В 2018 році пішов на заслужений відпочинок.

За час роботи в газеті «ТН-Експрес» Володимир Ніколаєнко проявив себе професійним журналістом та ініціативним керівником. Під його керівництвом газета «ТН-Експрес» стала одним з популярних та тиражних ЗМІ Західного Донбасу. За його ініціативою в газеті були відкриті нові рубрики, які і сьогодні користуються попитом серед читачів. Газетні публікації Володимира Григоровича відзначалися злободенністю, гостросюжетним змістом та професійною майстерністю. Його журналістські розслідування неодноразово допомагали мешканцям Павлограда, які опинилися в скрутних життєвих обставинах встановити справедливість.

За ініціативою Володимира Ніколаєнка в Павлограді була створена міськрайонна громадська ромська організація «Амаро Кхер», мета якої — зберегти культурну спадщину ромів та залучати їх до активної участі в громадському житті міста.

Знають в Павлограді Володимира Ніколаєнка і як поета та письменника. Побачили світ п’ять його збірок прози та поезії, в яких, крізь лет часу, перед читачами постають людські долі минулого та сьогодення нашої Павлоградщини.

Велика шана та світла пам’ять про Ніколаєнка Володимира Григоровича буде жити в серцях павлоградців.