- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Питання щодо виконання квоти по інвалідах

Питання щодо виконання квоти по інвалідах

Відповідно до ст. 19 Закону № 875 „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” для всіх роботодавців з чисельністю більше 8-ми осіб встановлено норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів. Норматив становить 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу роботодавця за рік. А якщо в роботодавця працює від 8 до 25 осіб — в кількості одного робочого місця. Особливість у тому, що цей норматив вважатиметься для роботодавця виконаним, якщо інваліда працевлаштовано не за сумісництвом, а як основного працівника (частина п’ята ст. 19 Закону № 875).
Також варто звернути увагу, що Законом № 875 однозначно встановлена вимога до роботодавців самостійно здійснювати працевлаштування необхідної кількості інвалідів.
Крім того, якщо у будь-якого підприємства, установи, організації, фізичної особи, що використовують найману працю, кількість працюючих, для яких це місце роботи є основним, збільшилася до восьми і більше осіб, з’являється обов’язок реєструватися у відповідному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням. Порядок реєстрації затверджений Постановою КМУ від 31.01.2007 р. № 70.