- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

ПОЛОЖЕННЯ про V міський Різдвяний фестиваль миру, творчості та єднання «Різдвяна коляда»

ПОЛОЖЕННЯ
про V міський Різдвяний фестиваль миру, творчості та єднання
«Різдвяна коляда»

Різдвяний Фестиваль миру, творчості та єднання «Різдвяна коляда» далі (Фестиваль) проводиться за ініціативою та підтримки Павлоградського міського голови А.О.Вершини, з метою відродження та утвердження народних звичаїв, свят, обрядів; активізації та популяризації творчої діяльності колективів художньої самодіяльності, самобутніх митців народної творчості; залучення молоді, широкого кола громадськості до традицій народної творчості, пісенності, фольклору.

Фестиваль відбудеться 07 січня 2020 року в місті Павлоград (на Соборній площі та у сквері Шевченка) об 11.00 годині.
1. Засновники та організатори фестивалю

— Павлоградський міський голова Анатолій Олексійович Вершина;
— Відділ культури Павлоградської міської ради;
— Відділ освіти Павлоградської міської ради;
— КБУ «Міський культурно — дозвільницький центр»

2. Мета та завдання фестивалю

Популяризація та відродження українських звичаїв, промислів, прикладної майстерності, об’єднання майстрів Західного Донбасу; сучасний підхід до відтворення народних промислів; підвищення художнього рівня майстрів традиційного народного, сучасного декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва; показ майстер-класу з різних видів творчості та уроки виготовлення народних промислів; сприяння усвідомлення єдності в підтримці ідеї миру; підтримка майстрів народної творчості, творчий взаємообмін.

Виявлення та підтримка обдарованих особистостей, виховання в них поваги до національної культури; залучення наших земляків до традицій народної творчості, пісенності, фольклору з елементами сучасності, які відображають Різдвяні свята.

3. Учасники Фестивалю
У Фестивалі беруть участь виконавці, творчі колективи м. Павлограда, міст та районів Західного Донбасу, осередки народних промислів, громадські організації, майстри традиційного народного та сучасного декоративно-прикладного мистецтва, художники, підприємці роздрібної торгівлі та громадського харчування міста.
Для участі приймаються заявки від виконавців, творчих колективів, закладів культури, позашкільних закладів систем освіти та культури, родинні, аматорські колективи.
Всі учасники необмежений.
4. Порядок проведення Фестивалю
11.00-11.20 Урочисте відкриття фестивалю .
11.20-14.20. Робота творчих локацій та майданчиків. Виступи творчих колективів. Конкурс вертепів та колядників:
— дитячі локації (учасники до 18 років);
— дорослі локації (учасники від 18 років)
14.20-15.00 Урочиста церемоній нагородження учасників та переможців фестивалів «Різдвяна коляда».
І. Номінація «Різдвяна коляда»

Кожна команда (учасник) презентує народно-обрядові щедрівки, колядки та різдвяні обряди, пісні різних кутків України. Виступ учасників або колективу представлено декількома творами об’єднаними у єдину композицією загальною тривалістю до 10 хвилин.
Критерії оцінювання: розкриття теми, сценічна культура, художній рівень виконання, відповідність репертуару віковим виконавським можливостям учасників, оригінальність виконання, акторська майстерність.

П. Номінація «Різдвяна співаночка»
Кожен учасник презентує святкову програму з творів різдвяного циклу. Загальна тривалість виступу до 10 хвилин.
Критерії оцінювання: вокальна та сценічна культура, художній рівень виконання, артистичність, зовнішній вигляд виконавців.
Ш. Номінація «Різдвяний майстер-клас»
Показ майстер-класу з різних видів творчості по різдвяній тематиці та уроки виготовлення народних промислів.
Критерії проведення майстер-класу: відповідність тематиці, оригінальність виробів та використаних матеріалів, творчий підхід.
ІУ. Номінація «Різдвяний ярмарок»
В номінації учасники на ярмарок представляють свої роботи декоративно-прикладної творчості – ікебани, іграшки, листівки, випічка тощо.
Також в номінації можуть приймати участь підприємці роздрібної торгівлі та громадського харчування міста.

Критерії вимог до доробок декоративно — прикладної творчості: відповідність змісту атрибутів місцевим традиціям, цікаве творче вирішення, художнє тематичне оформлення куточку
5. Інформація про учасників
Заявка на участь у Фестивалі приймається до 15 грудня 2019 року до Міського культурно-дозвільницького центру за формою, що додається.
Фонограма повинна бути записана на флеш-носії. Кожен звукозапис має бути на окремому носії із зазначенням назви колективу або прізвищем виконавця, назвою твору і точним часом тривалості звучання.
У день проведення фестивалю фонограми повинні бути надані звукорежисеру та перевірені за 1 год. до початку заходу. У іншому випадку номер знімається з заявки.
Примітка: Організатори НЕ НЕСУТЬ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ, якщо аудіо-запис з технічних причин неможливо відтворити.
6. Визначення та нагородження переможців
Для оцінки виступів учасників Фестивалю, визначення його переможців Оргкомітетом затверджено журі, до складу якого входять професійні виконавці, музикознавці, режисери.
Всі учасники Фестивалів – «Різдвяна коляда» нагороджуються дипломами.
Переможці нагороджуються дипломами та цінними подарунками.
Організатори Фестивалю передбачають призи від спонсорів.

Заявки подаються до оргкомітету за адресою :
Відділ культури Павлоградської міської ради, тел. (0563)20-07-55
КБУ “Міський культурно-дозвільницький центр”, вул. Центральна, 61,
контактний тел./факс : (0563) 206019, 204845, e-mail: mkdc@gmail.com


Заява на участь