- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Посилено нагляд і контроль за сім’ями з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах

 

Служба у справах дітей Павлоградської міської ради постійно проводить роботу, спрямовану на захист прав та законних інтересів дітей. В умовах карантину посилено нагляд і контроль за сім’ями з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, і знаходяться на обліку в службі у справах дітей. Особлива увага приділяється родинам, діти яких повернулися із закладів інституційного догляду.

Спеціалісти служби знаходяться на постійному телефонному зв’язку з батьками, щодня відслідковують ситуацію в сім’ях. В умовах обмежень, встановлених карантином, спеціалісти служби у справах дітей проводять рейди спільно з інспекторами ювенальної превенції Павлоградського відділу поліції та фахівцями центу соціальних служб для  сім’ї, дітей та молоді.

За минулий тиждень відвідані за місцем проживання 42 родини, в яких проживає 69 дітей. З батьками проведена робота, направлена на усвідомлене відповідальне батьківство, недопущення вживання алкогольних напоїв та неприпустимість вчинення домашнього насильства. Їм роз’яснені вимоги чинного законодавства щодо відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язків з утримання, виховання, навчання та лікування дітей. Наголошено про необхідність посилення контролю за поведінкою та організацією вільного часу своїх дітей.

11 батьків, які не відреагували на попередження, не стали на шлях виправлення, не змінили байдужого, безвідповідального ставлення до власних дітей та продовжують ухилятися від виконання батьківських обов’язків, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП.

Підтримати, допомогти, захистити права та інтереси дітей — пріоритет, яким керується служба у служба у справах дітей.