- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Пожежна безпека в місті

 

Останнім часом в Україні та й в усьому світі збільшується кількість пожеж, які знищують матеріальні цінності, загрожують життю та здоров’ю людей, довкіллю. З початку 2020 року в Україні в пожежах загинуло 256 осіб. Одними із найнебезпечніших для громадян є пожежі у місцях з масовим перебуванням людей.
Основними напрямами забезпечення пожежної безпеки є усунення умов виникнення пожежі та мінімізація її наслідків.
Міська влада приділяє велику увагу виконанню протипожежних заходів в закладах освіти, охорони здоров’я, культури та спорту.
З 2018 року значно зросли обсяги фінансувань з міського бюджету по Комплексній програмі захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на впровадження систем протипожежного захисту, блискавкозахисту будівель, протипожежної сигналізації, придбання засобів пожежогасіння та на інші заходи, що забезпечують протипожежний захист. За 2018-2019 рік на ці заходи спрямовано 3,5 мільйонів гривень.
Міський голова Анатолій Вершина на апаратній нараді, яка відбулася 11 лютого, надав доручення про необхідність врахування під час розроблення проектної документації передових досягнень в галузі технічних можливостей протипожежної сигналізації та передбачити встановлення датчиків, які будуть забезпечувати і протипожежну, і охоронну сигналізацію, а також впровадження бездротових датчиків. Це дасть можливість забезпечити більш ефективну роботу протипожежної сигналізації а отже зменшити матеріальні збитки та людські втрати, які несуть пожежі.
Відділ з питань надзвичайних ситуацій
та цивільного захисту населення
Павлоградської міської ради