- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

ПрАТ «ДТЕК «Павлоградвугілля» надали концентратори для опорної лікарні

Павлоградська міська лікарня інтенсивного лікування є опорною госпітальною базою для надання стаціонарної медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену корона вірусом SARS-CoV-2.

На сьогодні в лікарні є 11 кисневих концентраторів для лікування пацієнтів, які потребують кисневої підтримки. Кисневі концентратори з навколишнього повітря концентрують кисень в спеціально пристосований балонний блок, який забезпечує подачу концентрованого, зволоженого кисню до дихальної системи людини, підтримуючи насиченість киснем крові на необхідному для виконання життєвих функцій рівні.

Обладнання наразі є досить дефіцитним, оскільки використовується для дихальної підтримки пацієнтів з пневмонією, в т.ч. асоційованою з COVID-19 та закуповується опорними лікарнями всієї країни.

Завдяки постійній підтримці ПрАТ «ДТЕК «ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» 24 листопада 2020 року до Павлоградської лікарні інтенсивного лікування було доставлено ще 6 кисневих концентраторів, які вже наступного дня були задіяні в наданні кисневої підтримки хворим на  гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену корона вірусом SARS-CoV-2.

В грудні 2020 року очікується поставка концентраторів за кошти міського та державного бюджету, це ще 90 одиниць.