- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Правила безпеки під час Великодніх та Травневих свят

Шановні павлоградці!

Наближаються пасхальні та травневі свята. З настанням теплих, сонячних днів ліси та парки міста стають улюбленими місцями для прогулянок та чудового відпочинку. Багато мешканців та гостей нашого міста будуть відпочивати на природі. Більшість громадян у вільний час виїздить за місто: на дачу, до води, до лісу.
Залишаючись наодинці з природою, люди повинні пам’ятати, що вони єдині, хто може зберегти всю гармонію і баланс в навколишньому живому світі. Гублячи природу, людина не усвідомлює, що її здоров’я і добра доля залежать від навколишнього середовища.
Кожного року ці свята – це «спекотний» період роботи для рятувальників. Знаходячись на відпочинку, не слід забувати, що і на природі існують правила поведінки, яких треба неухильно дотримуватися, аби зберегти природу для подальших незабутніх днів відпочинку.
Через нехтування елементарними правилами пожежної безпеки під час відпочинку зростає ймовірність виникнення пожеж на відкритих територіях. Найчастіше горить трава, очерет, ліс. У 90% випадків причина виникнення пожеж в природних екосистемах – людина, яка необережно поводиться із вогнем, не звертає уваги на необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки.
У зв’язку з цим, напередодні свят, відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради закликає населення та гостей міста бути вкрай обережними під час відвідування лісів та паркових зон, адже найменша жарина з вихлопної труби автомобіля, не загашений недопалок, багаття, залишене без нагляду відпочивальників, можуть спричинити велику біду.
Щоб не допустити виникнення пожеж, не випалюйте траву та інші рослинні рештки та розпалюйте багаття в парках та лісових насадженнях.
Пам’ятайте, завжди необхідно відповідально ставитися до багать:
ніколи не залишати вогнище без догляду;
місце для багаття має бути обкопаним навколо;
перед тим як залишити місце відпочинку, вогонь необхідно старанно загасити.
Крім того забороняється палити, кидати в місцях відпочинку, на відкритих територіях, на узбіччях автодоріг непогашені сірники та недопалки.
При виникненні пожежі дзвоніть 101.