- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Презентація Стратегії поводження з ТПВ у Субрегіоні «Західний Донбас»

Презентація Стратегії поводження з ТПВ у Субрегіоні «Західний Донбас»

24 березня 2014 року під головуванням заступника міського голови-керівника проекту «Створення комплексної ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами на території субрегіону «Західний Донбас» Тихонова В.М. та спеціаліста з місцевого економічного розвитку Проекту МЕРМ Лепьошкіна І.І. відбулася презентація Стратегії поводження з твердими побутовими відходами у субрегіоні «Західний Донбас». Участь у заході взяли майже 90 осіб, серед яких керівники міст Павлоград, Тернівка, Першотравенськ, Павлоградського та Петропавлівського районів, сільських рад, фахівці Проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ), ТОВ «ДТЕК», громадськість, представники комунальних підприємств та ЗМІ. Участь у обговоренні приймав заступник голови обласної ради по виконавчому апарату – начальник управління стратегічного планування та інвестиційної політики Перегудов В.В., який зокрема наголосив на тому, що проект має велике значення для розвитку всієї області.

Стратегія поводження з ТПВ для субрегіону «Західний Донбас» була розроблена в рамках реалізації демонстраційного проекту «Створення комплексної ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами на території субрегіону «Західний Донбас», який впроваджується за підтримки Проекту Місцевий економічний розвиток міст України (Проект МЕРМ) та Компанії ДТЕК. Розроблена Стратегія пропонує підхід, за яким повинна розвиватись сфера поводження з відходами у м. Павлоград, м. Першотравенськ, м. Тернівка, Павлоградському та Петропавлівському районах протягом найближчих 25 років.

З тим, створення системи поводження з відходами в субрегіоні «Західний Донбас» не обмежується лише розробкою Стратегії. Успіх проекту залежить від того, як Стратегія буде впроваджуватись. Серед першочергових кроків на шляху до вирішення проблеми поводження з ТПВ планується забезпечити збирання відходів у районах субрегіону, створити міжмуніципальне комунальне підприємство, яке керуватиме регіональною інфраструктурою, рекомендованою у Стратегії, а також провести пошук джерел фінансування для забезпечення будівництва нового полігону для захоронення відходів та інших об’єктів з обробки відходів, що формуються на території субрегіону.