- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Про монетизацію пільг

Шановні пільговики!

Повідомляємо Вас, що з 1 жовтня 2019 року в Україні стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг, які надають виконавці таких послуг (ОСББ, ЖБК, ПЖС і т.п.).
Пільги призначатимуться управлінням соціального захисту населення, а оплата пільг за житлово-комунальні послуги здійснюватиметься через Ощадбанк.
Право на отримання пільг, як і раніше, для окремих категорій пільговиків визначатиметься з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї. На сьогодні він становить 2690,00 грн.
Пільговики, які отримують субсидію не будуть мати право на пільги в період отримання субсидії.
Пільговик зобов’язаний повідомляти управління соціального захисту населення про зміни всіх обставин, які впливають на надання пільг (зміна місця реєстрації, кількості членів сім’ї, термінів права на пільги, статусу, та інше).
Суми пільг призначені надміру внаслідок зловживання з боку пільговика повертаються пільговиком до державного бюджету. У разі відмови пільговика повернути надміру виплачені кошти, питання про їх повернення вирішуватиметься в судовому порядку.
Відповідно до ухваленого Урядом рішення, паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі — готівкова і безготівкова.
Про безготівкову форму надання пільг
Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через АТ «Ощадбанк».
Такий механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які мають право на пільгу і звикли не витрачати сили та час на оплату житлово-комунальних послуг. Йдеться, перш за все, про людей похилого віку, які звикли до усталеного алгоритму дій і не бажають його змінювати.
Про готівкову форму надання пільг
Пільги у готівковій формі призначатимуться усім охочим пільговикам на підставі поданих особисто заяв до органу соціального захисту населення (з місяця, наступного за місяцем подання заяви).
Кошти надходитимуть на особистий рахунок, відкритий пільговиком в АТ «Ощадбанк» (реквізити рахунку мають бути вказані в заяві), їх можна буде зняти з власного рахунку в будь-який зручний час. Пільговик буде сам вирішувати куди дівати ці гроші. При заощадливому відношенні до користування житлово-комунальними послугами споживач зможе економити та залишати частинку грошей собі. Але, у разі виникнення заборгованості по оплаті за житлово-комунальні послуги понад місяць (наприклад, у травні існує заборгованість за березень), сума якої перевищуватиме 20 неоподатковуваних мінімумів (а це 340,00 грн.), виплата пільги з наступного місяця здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі.