- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Про організацію дистанційного навчання в закладах освіти Павлограда під час карантину

 

Під час карантину керівники закладів освіти повинні забезпечити виконання освітніх програм, зокрема через організацію дистанційного навчання. (Наказ Міністерства освіти і науки №406 від 16.03.2020 р.)
Педагоги нашого міста мають високий рівень підготовки до використання інформаційно-комунікаційних технологій у своїй роботі. Свого часу майже всі вчителі закладів освіти міста, управлінський склад та методисти позашкільних установ разом з завідувачами та методистами закладів дошкільної освіти на базі опорних закладів Павлоградського міського ліцею, ЗШ № 4, ЗШ № 5 та НВК № 2 пройшли курси «Веб 2.0 у навчально-виховному процесі», «Інтел. Навчання для майбутнього.v10.2» та інші тематичні курси, які допомогли поглибити знання з використання Веб-сервісів у роботі педагогічного працівника. А під час міських семінарів-практикумів вони знайомились із досвідом учителів, які в систему своєї роботи включали використання Google-форм, дистанційно з учнями працювали через власні блоги і сайти, платформи Moodle, використовували освітні сервіси: Kahoot, Learning Apps, Tagul, Popplet та інші.
Але до системної дистанційної роботи ми, звичайно, не були готові. Після оголошення карантину в закладах освіти міста було проаналізовано можливості надання освітніх послуг дистанційно та здійснено організаційні кроки: проведено наради, майстер – класи під керівництвом вчителів інформатики та обрано шляхи до створення системи дистанційного навчання з урахуванням формування зворотного зв’язку з закладом освіти.
На сьогодні на сайтах закладів розміщено сторінку «Дистанційне навчання», на якій учні і батьки учнів можуть ознайомитися, як саме відбувається дистанційне навчання у даному закладі.
На цих сторінках розміщено перелік завдань з коментарями для учнів початкової школи, посилання на сайти і блоги вчителів, на освітні інтернет- ресурси, які допоможуть засвоїти матеріал, коди до доступу на платформу Google Classroom з інструкціями тощо.
Як приклад: https://www.youtube.com/watch?v=qek7O95FB6Y&feature=share&fbclid=IwAR1l66sVssWD8jdiRdJHVObIkxt5MGChZaMGD6f907ZVrn7CCbHEWrQthRk
Окрім цього, активно працюють групи в Вайбері, а є вчителі, які проводять відео конференції та відеоуроки, використовуючи Skype.

Вчителі міста активно працюють над підвищенням своєї кваліфікації, переглядають вебінари, шукають цінні практичні матеріали на пропонованих платформах, які зараз відкривають безкоштовний доступ до них та вдосконалюють власну дистанційну роботу.
На жаль, не всі учні активно включилися у роботу. Близько 40% працюють активно, ще 30% епізодично відповідають на матеріал, який їх зацікавив.
Зараз у структурі навчального року канікули. Для учнів – це відпочинок, хоча і в умовах карантину, а для учителів – час підвищити свій професійний рівень у використанні інформаційно-комунікаційних технологій, підготувати навчальний контент, аби через тиждень знову дистанційно надавати якісні освітні послуги.
Додатково відділ освіти Павлоградської міської ради нагадує, що сьогодні, 24 березня 2020 року, останній день реєстрації на основну сесію ЗНО – 2020 .