- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Про приготування до протидії коронавірусу в м. Павлограді.

З кінця 2019 року Китай заявив про фіксування випадків інфекційної хвороби, яка вражає верхні дихальні шляхи, ускладнюється пневмонією та спричиняє смертельні випадки. Ідентифікувати тип збуднику на той момент було неможливо, оскільки дані про збудника не співпадали з відомими на той час збудниками, які можуть викликати подібні симптоми.
На сьогодні достеменно відомо, що людство зіштовхнулось з новим типом коронавірусу 2019-nCoV. Відомо про майже 40 тис. захворівших, та у більш ніж 1000 хворих інфекція закінчилась смертю.
Оскільки специфічних засобів профілактики цієї інфекції не відомо, Україною були прийняті безпрецедентні дії, щодо недопущення занесення інфекції на територію нашої країни. Міністерством охорони здоров’я України розроблено план заходів по боротьбі з 2019-nCoV та затверджено алгоритм дій медичних працівників на випадок підозри інфікування коронавірусом.
В Дніпропетровській області визначено заклад, який надаватиме медичну допомогу пацієнтам з підозрою на інфікування коронавірусом, по м. Павлограду на підставі наказів департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації та відділу охорони здоров’я затверджено маршрут пацієнтів.
За ініціативою міського голови А.О. Вершини з міського бюджету планується залучити 70 тис. грн. для закупівлі необхідних засобів захисту для медичного персоналу, відповідно до специфікацій, які рекомендовано МОЗ.
Користуючись нагодою, закликаємо населення при проявлені симптомів застуди або грипу не займатись самолікуванням, звертатись до сімейного лікаря за кваліфікованою медичною допомогу.