- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Про результати впровадження у 2018 році «Стратегії розвитку міста Павлоград на період до 2020 року»

Місто Павлоград у 2018 році продовжувало працювати згідно із Стратегією розвитку на період до 2020 року, затвердженою рішенням сесії міської ради від 22 лютого 2016 року № 89-5/VII.

П’ять стратегічних напрямків визначені пріоритетними для розвитку громади та місцевої економіки. У 2018 році в місті реалізовувалось 28 проектів із 47 (60% від загальної кількості) за рахунок різних джерел фінансування.

За напрямком «Відкрите місто активного бізнесу та громади» проведено заходи:

— В рамках Програми з надання гранту на розвиток молодіжного підприємництва в квітні та грудні проведено два етапи конкурсу бізнес-проектів серед молоді міста, на яких визначено шість кращих бізнес-проектів. Переможцю конкурсу надано грант з міського бюджету в сумі 25 тис. грн.

— Почав дію Порядок часткового відшкодування з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого та середнього підприємництва для реалізації бізнес-проектів». Налагоджена дієва співпраця з 4 банківськими установами: Павлоградське відділення «Ощадбанк», КБ «Приватбанк», АБ «Південний» та «Укргазбанк».

— Розроблено та подано 38 проектів в сфері освіти, охорони здоров’я, житлового та комунального господарства для участі у 12 грантових програмах.

— 103 проекти подано на конкурс міні-грантів “Громада своїми руками”, 31 з яких здобув перемогу. Кожен проект-переможець отримав сертифікат на  55 тис.грн., та великий грант – 700 тис.грн. Фонд конкурсу склав 1 млн. 641 тис.грн. 1 млн. 100 тис. грн. — від ДТЕК та більше півмільйона — з міського бюджету.

В ході реалізації стратегічного напрямку «Місто здоров’я»:

З жовтня «Центр первинної медико-санітарної допомоги» реорганізований в комунальне некомерційне підприємство.

9 амбулаторій, які входять в структуру Центру за кошти міського та обласного бюджетів, оснащені сучасною технікою на загальну суму 707,3 тис.грн., що дозволило втілити на первинному рівні проект медичної інформаційної системи  “Helsi”.

— Понад 80% павлоградців уклали декларації з лікарями первинної ланки.  Місто увійшло у трійку лідерів серед міст Дніпропетровської області по кількості підписаних декларацій.

— На укріплення матеріально-технічної бази лікувальних закладів, протягом року з міського та обласного бюджетів виділено понад 2млн.грн.

В місті приділяється велика увага реалізації проектів стратегічної цілі «Здоровий спосіб життя».

Головна перемога спортивної галузі в 2018 році – підтримка людей з інвалідністю. У вересні відкрито центр по спортивній роботі для осіб з інвалідністю у «Фізкультурно-спортивному комплексі ім.В.М.Шкуренка» на вул. Ганни Світличної. На капітальний ремонт приміщення, придбання меблів та спортивного інвентарю з міського бюджету використано 493тис.грн.

За стратегічним напрямком «Енергоефективне місто»:

— Розпочато впровадження Програми реорганізації системи теплопостачання та застосування альтернативних засобів опалення в окремих районах міста Павлоград на 2017-2022 роки.

— Введена система щоденного моніторингу споживання енергоресурсів у закладах бюджетної сфери.

— За кошти міського бюджету, грантів та власними силами закладів виконано капітальні та поточні ремонти покрівель, поточний ремонт системи теплопостачання, замінено вікна на енергозберігаючі в школах та садках, ліцеї, закладах культури. дитячо-юнацькій спортивній школі

— На відповідні заходи у лікувально-профілактичних закладах міста виділено з міського бюджету майже 500 тис.грн.

Завершено роботи по заміні 1200 натрієвих світильників на світлодіодні на вул. Дніпровська. Всього на вулицях міста встановлено понад 2 тис. енергоефективних ламп. Загальна економія витрат на оплату електроенергії зовнішнього освітлення становить 425 тис.грн. на рік.

Протягом року комунальними службами міста проведено ряд робіт, направлених на реалізацію проектів за напрямком Стратегії «Комфортне і безпечне місто». З міського бюджету було виділено 37млн.грн. Виконано:

— Капітально відремонтовано покрівлі на семи багатоповерхових будинках.

— Продовжувались роботи по встановленню індивідуальних лічильників в гуртожитках.

— Проведено поточний ремонт дорожнього покриття 138 вулиць міста.

— Видалено та проведено санітарну обрізку більше ніж 2 тисяч дерев та висаджено майже 2 тис. дерев і кущів та 200 кущів троянд. Ліквідовано 14 стихійних звалищ, проведені роботи по ремонту майданчиків для збору побутових відходів. 211 тварин знайшли захист в новому притулку для безпритульних тварин, та ін..

У першому півріччі 2018 року за напрямком «Місто якісної освіти» в першу чергу проводилась робота по проектам, спрямованим на ремонти і зміцнення матеріальної-технічної бази дошкільних установ Загалом на цей напрямок використано понад 9 млн. грн.

Крім того, розпочав роботу навчально-виховний комплекс №2. Роботи з реконструкції будівлі виконувались за рахунок коштів обласного бюджету, загальна вартість робіт – 14 млн. грн., з міського бюджету виділено 614 тис. грн.

За сприяння дитячого фонду ООН «Юнісеф» протягом року відкрито 8 додаткових груп в дитячих садках №№ 5, 11, 47, 60, 61, (250 дітей).

За кошти обласного бюджету (3 млн. 800 тис.грн.) облаштовано кабінет «Робототехніки» та ресурсну кімнату в Павлоградському міському ліцеї.

Розпочав роботу інклюзивно-ресурсний центр. На організацію роботи закладу виділено з державного бюджету – 568 тис.грн., з міського – 193 тис.грн.

Відкрито філію центру на селищі Шахтобудівників. Загальна сума коштів, що витрачена на відкриття, склала 61 тис. грн. та ін..

З повним тексом звіту про впровадження у 2018 році «Стратегії розвитку міста Павлоград на період до 2020 року» можна ознайомитись на офіційному сайті Павлоградської міської ради в розділі «Економіка».

Відділ з економічних питань