- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Про скорочення працівників мова не йде

Вчора, 10 грудня 2019 року, під час спільного засідання депутатських комісій, обговорювались питання бюджету наступного 2020 року. А, напередодні, через засоби масової інформації була висвітлена інформація про скорочення 1500 працівників бюджетних установ, а саме лікувальних закладів нашого міста.

Тому виникла необхідність роз’яснити цю ситуацію.

Так на сьогодні триває реформа системи охорони здоров’я, лікувальні заклади вторинної ланки надання медичної допомоги, а це лікарні №№ 1, 4 та пологовий будинок, стали некомерційним підприємствами і з 01 квітня 2020 року у них буде змінена модель фінансування.

Заробітну плату працівники цих закладів будуть отримувати з державного бюджету за рахунок наданих послуг на підставі укладених договорів з Національною службою здоров’я України. Тобто з 01 квітня 2020 року зміниться джерело фінансування заробітної плати працівників лікувальних закладів з міського бюджету на державний. З міського бюджету фінансуватимуться комунальні послуги, а також послуги з матеріально-технічного оснащення лікувальних закладів. Про скорочення працівників на сьогодні мова не йде.