- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Проблеми реєстрації переселенців

На сьогоднішній день у нашому місті  склалася неврегульована ситуація навколо питання реєстрації місця проживання внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до чинного  Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб ,  реєстрацію місця проживання зазначених осіб та відмітку в довідці проводить територіальний підрозділ ДМС.

З квітня 2016р. ,  згідно з Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» реєстрація місця проживання/перебування   здійснюється виконавчими комітетами міських рад. Однак, повноваження з проставляння відмітки в довідці внутрішньо переміщених осіб, передбаченої вищезазначеною Постановою, виконавчому комітету Павлоградської міської ради не надавалися.

На жаль, органи місцевого самоврядування не мають повноважень самостійно вирішити дане питання.

Для вирішення питання міський голова Вершина А.О. доручив керівнику структурного підрозділу з питань соціального захисту населення Павлоградської міської ради звернутися до органів державної влади, в компетенції яких знаходиться питання обліку внутрішньо переміщених осіб за роз’ясненнями.