- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Пройшла Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні, з 25 листопада до 10 грудня, проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.
Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:
25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році.
1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом.
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.
5 грудня – Міжнародний день волонтера.
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.
10 грудня – Міжнародний день прав людини.
Цьогоріч Павлоград, як і кожного року, приєднався до заходів щорічної Всеукраїнської акції “ 16 днів проти насильства”.
Основна задача цієї акції — привернути увагу громадськості до актуальних для громади м.Павлограда проблем- подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків.
Це можливість іще раз нагадати громадськості м. Павлограда про існування проблеми насильства в сім’ї, гендерного насильства та насильства за ознакою статі.
Завдяки сумісній комплексній роботі суб’єктів із соціальної роботи та розробленим механізмам надання соціальних послуг в громаді забезпечується впровадження цих заходів.
Так, 26.11.2010 року в м. Павлоград перехожим роздавалися буклети, аби вони знали, як розпізнати насилля, яким воно буває і головне — що є можливість отримати допомогу.
В рамках акції «16 днів проти насильства» було проведено перший спільний захід з Павлоградським відділом поліції, фахівцями із соціальної роботи Павлоградського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, спеціалістами служби у справах дітей під час якого були відвідані родини, члени яких постраждали від насильства в сім’ї.
Всі заходи були проведені з урахуванням введених карантинних обмежень, введених через розповсюдження коронавірусної інфекції COVID 19.
Говорити про насильство не соромно, це єдиний шлях його подолати.
Почни з себе, зі своєї сім’ї. Тому що подолання такого негативного явища, як домашнє насильство та насильство за ознакою статі можливе лише за умови об’єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина України. Кожен з нас має сказати “Ні!” насиллю у власній родині. Адже сім’я — це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

Приєднуйтесь до Всесвітньої акції “16 днів проти насильства”!

Гаряча лінія Національної поліції України — 0 800 500 502

Гаряча лінія з попередження домашнього насильства — 116123 (з мобільного), 0800 500 355 (зі стаціонарного)

Урядова гаряча лінія з попередження домашнього насильства в Україні
15-47.