- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Пройшла робоча нарада щодо питання водозабезпечення

Під головуванням міського голови А.О. Вершини сьогодні у малій залі засідань виконкому пройшла зустріч мерів міст Тернівки, Першотравенська, Синельниково, представників ПрАТ ДТЕК «Павлоградвугілля», Придніпровської гідрогеологічної партії казенного підприємства «Южукргеологія» та Національного технічного університету «Дніпровська політехніка».

Головною темою для обговорення учасниками заходу було  питання постачання води у міста Павлоград, Тернівка, Першотравенськ та Синельниково. Дана проблема існувала вже не одне десятиріччя, але на даний час ситуація майже критична.

Разом з присутніми фахівцями розглянули  три можливі варіанти вирішення проблеми водопостачання: втілення проекту використання шахтних вод, тобто видобуток та доочищення води з закритих шахт регіону, відновлення Павлоградського водозабору та модернізація обладнання та трубопроводів водогону «Дніпро – Західний Донбас».

За результатами зустрічі було прийнято рішення доручити фахівцям Національного технічного університету провести попередні розрахунки собівартості шахтної води, також необхідно провести роботи з уточнення запасів води Павлоградського водозабору.

Чергова зустріч на тему водо забезпечення запланована на грудень місяць.