- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Пройшли святкові заходи до Дня Перемоги

 

8 та 9 травня у нашому місті проходили урочисті заходи з нагоди святкування Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Ввечері 8 травня на Алеї Слави відбувся вечір-реквієм. Учасники заходу  стали глядачами чудових творчих номерів від кращих колективів міста, лунали пісні про війну та про мир, на який чекає кожен з нас. Молодь із запаленими свічками та смолоскипами пройшла по центральній вулиці міста на знак незгасної пам’яті про події страшної війни та про українців,  які  пліч-о-пліч з іншими народами воювали проти нацизму.

 

9 травня місто святкувало День Перемоги. На центральній алеї, де проходила урочистість,  ведучі  згадували про те, якою ціною далася Перемога нашим бійцям, які листи вони писали своїм близьким та рідним, як вірили у життя, як раділи довгоочікуваному дню, коли закінчилася війна. Учасники заходу поклали квіти до вічного огню, до пам’ятників та стел на Алеї Слави та вшанували пам’ять про усіх загиблих у ті далекі роки хвилиною пам’яті.

 

А після завершення святкової урочистості на всіх чекала традиційна солдатська каша та розважальна програма.

У заходах взяли участь міський голова А.О. Вершина, народний депутат України А.В. Мартовицький , депутати Дніпропетровської обласної та міської рад, керівники підприємств міста, представники духовенства, ветерани та діти війни, ветерани праці, учасники АТО, родини загиблих бійців, волонтери, представники громадськості та журналісти регіональних ЗМІ.

 

Особлива вдячність  за підтримку та допомогу в організації свята ПрАТ «ДТЕК «Павлоградвугілля» та усім павлоградцям, хто допомагав  зробити це свято незабутнім та гарним для рідного міста.