- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Пройшло перше засідання робочої групи щодо перейменування вулиць міста

Зараз, коли триває російська агресія проти України, коли росіянами здійснюється геноцид українського народу, коли руйнуються українські міста, кожному з нас варто подумати – чи доречно вшановувати у назвах вулиць росію, яка розпочала цю війну, людей та події пов’язані з нею? Здоровий глузд підказує, що НІ! У нас своя культура, своя історична пам’ять, своя ідентичність, і російської тут не повинно бути!
В нашому місті вулиць з «російською історією» виявилося чимало. Тому, 4 травня 2022 року розпорядженням міського голови створена робоча група з питань перейменування вулиць, провулків, проїздів, проспектів, бульварів. До складу групи увійшли представники керівництва міста, депутатського корпусу, працівники музею та сфери культури, громадськість.
Сьогодні відбулося перше засідання групи, на якому було визначено 58 вулиць, які підлягають перейменуванню. Варіанти нових назв будуть визначені за пропозиціями мешканців міста і затверджені за результатами рейтингового голосування. Про початок процесу подання пропозицій та голосування буде повідомлено в найближчий час у засобах масової інформації та соціальних мережах.
Шановні павлоградці! Запрошуємо всіх прийняти участь у наданні нових назв вулицям нашого міста.