- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Проведення Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”

26 листопада в місті проведені рейдові заходи присвячені акції “16 днів проти насильства”. Дана акція проводиться щороку і триває з 25 листопада — Міжнародного Дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, до 10 грудня – міжнародного Дня прав людини.

З метою контролю, захисту прав та інтересів дітей, які постраждали від домашнього насильства спеціалістами служби у справах дітей спільно з фахівцями із соціальної роботи Павлоградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, співробітниками Павлоградського відділу поліції відвідано за місцем проживання 27 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, зазнали жорстокого поводження.

Батьки, які спричинили насильство відносно дітей, злісно ухиляються від виконання батьківських обов’язків були притягнуті до відповідальності згідно діючого законодавства України. Їм винесені офіційні попередження про недопущення жорстокого ставлення до дітей.
В місті стоїть на обліку 149 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Всі діти постійно відвідуються за місцем проживання. З ними та їх батьками проводиться попереджувально-профілактична та роз’яснювальна робота.
Дітям та батькам надається комплекс соціальних послуг по налагодженню стосунків між членами родини та відповідального батьківства.