- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Реалізація нового проекту допоможе вимушеним переселенцям та військовослужбовцям

21 липня у приміщенні виконкому пройшла презентація нового спільного проекту Асоціації міст України, Норвезької асоціації місцевих та регіональних влад, виконавчого комітету Павлоградської міської ради та Агенції економічного розвитку м. Павлоград «Створення субрегіонального центру медико-психологічної та правової допомоги внутрішньо переміщеним особам».
На конкурс подавалося два проекти, один з яких переміг (на суму 117 тис. грн.). Договір на його реалізацію вже підписано трьома сторонами 6 липня 2015 року. Проект буде реалізовуватися протягом трьох місяців — до 6 жовтня 2015 року. Його адміністрування здійснюватиметься через Агенцію економічного розвитку м. Павлоград.
Основним завданням проекту є надання безоплатної медико-психологічної та правової допомоги у вирішенні проблем переселенців щодо одержання соціальних виплат, довідок, реєстрації, відновлення документів та отримання консультативної інформації на спеціально створеному веб-сайті.
Внутрішньо переміщені особи, а особливо їх діти, потребують медико-психологічної підтримки, оскільки ситуація з втратою близьких, звичного образу життя, роботи призводить до психологічних травм людини. Саме тому на даний час першочерговим є проведення реабілітаційних заходів з метою зняття психологічного навантаження та надання безоплатної правової допомоги цим людям, а також військовослужбовцям та членам їх сімей.
Діяльність центру буде спрямована не тільки на надання консультацій
особам, які їх потребують, але й на проведення заходів з відновлення
звичної життєдіяльності переміщених осіб: тренінги, сеанси релаксації та ін.

Важливою залишається допомога і підтримка громадських організацій та активістів. Дуже багато питань матеріальної, соціальної та медичної підтримки взяли на себе волонтери. До роботи центру вже долучилися психологи, юристи та представники благодійної організації «Відкрите серце дітям України». Як зазначили самі волонтери, при центрі будуть створені групи, де мами зможуть на декілька годин залишити дітей, щоб мати вільний час для вирішення поточних питань.
Керівник Агенції економічного розвитку м. Павлоград також розповіла про вже надану допомогу та консультації вимушеним переселенцям нашого міста, про проведені зустрічі з мешканцями модульного містечка та готовність й надалі здійснювати всіляку підтримку. За її словами в Агенції розпочала роботу гаряча лінія 099-630-37-49, якою можуть скористатися усі, хто потребують підтримки або мають бажання запропонувати власну допомогу у роботі центру.