Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисна інформація

Реформування країни можливе лише за умови системного діалогу влади та громадянського суспільства

Январь 13th, 2012 Новини Вывести на печать

11 січня 2012 року, відкриваючи засідання Комітету економічних реформ, Президент України наголосив на важливості ведення конкретної роботи з передачі ширших функцій і повноважень регіонам. При цьому Глава держави підкреслив, що реформування країни можливе лише за умови системного діалогу влади та громадянського суспільства.


Віктор Янукович наголошує на важливості передачі ширших повноважень у регіони
Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості ведення в 2012 році конкретної роботи з передачі ширших функцій і повноважень регіонам. Про це він заявив на засіданні Комітету з економічних реформ.
«Ми з вами домовлялися, і я вимагаю, Миколо Яновичу, щоб ви розглянули це питання: що в цьому році ми запланували з точки зору передачі прав та функцій на рівень регіонів? Тому що суттєве вдосконалення адміністративних послуг, яке, я сподіваюся, цього року відбудеться, передбачає, що ці послуги будуть надаватися в регіонах насамперед», — сказав Глава держави.
В.Янукович водночас додав, що в даному питанні важливо вчасно підготувати відповідні зміни до законодавства. «Вага буде перекладатися з центра в регіони… Тут підхід має бути не хірургічний, а плановий, цільовий. І ми повинні вирішити це питання не формально, а по суті», — наголосив він.
Глава держави вимагає від Уряду переглянути розподіл у Держбюджеті-2012 коштів на розвиток регіонів

Президент України Віктор Янукович вимагає від Уряду вже в січні переглянути питання розподілу в Держбюджеті-2012 коштів на розвиток регіонів. Про це він заявив на засіданні Комітету з економічних реформ.
Глава держави назвав непропорційним розподіл фондів регіонального розвитку, закладений в основному фінансовому документі на цей рік. «Я вимагаю від вас, Миколо Яновичу, Міністра фінансів та всього Уряду: впродовж січня — не чекайте лютого — разом із регіонами розгляньте це питання. Щоб усі ресурси регіонального розвитку, які передбачені в бюджеті, були розподілені справедливо. Щоб ніяких перекосів не було. Щоб нам з вами не соромно було дивитися в очі людям», — сказав він.
«Ми повинні з року в рік вдосконалювати справедливий розподіл бюджетних ресурсів. Усі кошти на розвиток регіонів повинні бути прозоро розглянуті за участі регіонів», — переконаний Віктор Янукович.
Віктор Янукович у своєму виступі нагадав, що у 2012 році більшість реформ буде здійснюватися в регіонах — відтак велике завантаження буде саме в місцевих структурах, управліннях, службах тощо.
«Робота реальна буде відбуватися в регіонах. Я просив би, шановні колеги, не їздити, як я вже казав у минулому році, «весільними генералами» в регіони, чи «для галочки» разом з Президентом… І коли я чи Прем’єр-міністр будемо приїжджати, щоб ви нам звітували, яким чином ця робота здійснюється в регіонах», — підкреслив Президент, звертаючись до членів Комітету з економічних реформ.
Президент: Під час впровадження реформ влада має вести активний діалог з громадськістю
Ефективне реформування країни можливе лише за умови системного діалогу влади та громадянського суспільства. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час засідання Комітету з економічних реформ.
«Ми з вами зобов’язані стабільно працювати з українським народом, з нашими людьми, їздити в регіони, роз’яснювати, співпрацювати з громадськими організаціями, які опікуються тими чи іншими напрямками життєдіяльності країни — і проводити цю роботу, безумовно, згуртовано», — підкреслив В.Янукович.
Президент наголосив, що влада повинна активніше інформувати суспільство про плани та хід модернізації країни. «Це наш обов’язок — своєчасно ставити до відома людей, як ми будемо в тому чи іншому напрямку модернізувати країну. Будь-які зміни торкаються життя людей і, безумовно, це викликає непорозуміння, зайві емоції та хвилювання», — сказав Віктор Янукович.
Президент зокрема звернувся до Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника і Міністра охорони здоров’я Олександра Аніщенка з проханням посилити відповідну роз’яснювальну роботу. «Ми бачили, коли є закриття в деяких регіонах шкіл, в деяких — лікарень… Я звертаюся до міністрів — до Табачника, до Аніщенка: заведіть такий порядок, щоб люди знали своєчасно, — за рік, за два, з розумінням ставилися до цього, що це робиться заради того, щоб покращити умови чи лікування людей, чи навчання дітей», — сказав Президент.
«Опрацьовуйте, будь ласка, своєчасно ці питання. Не будете цього робити — постраждаєте. Це ваша безпосередня робота. Працюйте з громадськістю, працюйте з радами різних рівнів. Така можливість у вас є», — наголосив Глава держави.
Якщо влада робить помилкові кроки, вона також повинна визнавати це перед суспільством, зазначив Президент. «Якщо робимо помилки, якщо не встигаємо — треба пояснювати», — зазначив Віктор Янукович.

Президент: План дій із впровадження реформ має стати головним документом влади на 2012 рік
Президент України Віктор Янукович переконаний, що Національний план на 2012 рік із впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки повинен стати головною дорожньою картою для органів влади. Про це Глава держави сказав у заключному слові на засіданні Комітету з економічних реформ.
«З моменту затвердження Національного плану, він повинен стати головним документом для всієї системи органів влади – як в центрі, так і на місцях», — зазначив він.
Глава держави також висловив переконання, що сьогодні слід підвищувати ефективність роботи Комітету з економічних реформ. «Це наш обов’язок. Для того, щоб ми якомога скоріше почали отримувати результати від реформ. Вони всі спрямовані на позитив, і треба, щоб його відчули люди. Тому дуже важливо, щоб уже в перші місяці 2012 року ми розпочали цей позитивний рух», – підкреслив Віктор Янукович.
Глава держави наголосив, що чекає від членів Комітету відповідних пропозицій. «Не популістських, а рішучих кроків щодо підняття рівня відповідальності, виконання Національного плану реформ на всіх рівнях», – підкреслив Президент. За словами Віктора Януковича, кожен чиновник несе персональну відповідальність за свою роботу щодо впровадження реформ.

http://www.president.gov.ua/

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • До уваги осіб з інвалідністю!
  • Допомога нашим захисникам
  • Виконком від 27.03.2024 р.
  • Покос трави на території міста Павлограда
  • Акутальні грантові пропозиції
  • До уваги суб’єктів господарювання
  • АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
  • Про затвердження обґрунтування підстави здійснення закупівлі
  • Шановні павлоградці!
  • Переваги офіційного працевлаштування для роботодавців
  • Громадські обговорення щодо перейменування об’єктів топонімії міста Павлоград
  • Підтримка від ЮНІСЕФ для підприємств міста
  • Шановні нацгвардійці та ветерани!
  • Про затвердження Порядку проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Павлоград
  • Оголошується конкурс бізнес-проєктів для надання гранту з міського бюджету на підтримку молодіжного підприємництва