- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Результат проведення рейду “Сім’я”

Служба у справах дітей Павлоградської міської ради постійно проводить роботу, спрямовану на захист прав та законних інтересів дітей. В умовах карантину посилено нагляд і контроль за сім’ями з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, і знаходяться на обліку в службі у справах дітей.

З метою здійснення контролю за умовами проживання, утримання і виховання дітей, попередження соціального сирітства спеціалістами служби у справах дітей Павлоградської міської ради спільно з інспекторами ювенальної превенції Павлоградського районного відділу поліції та фахівцями центу соціальних служб протягом тижня були проведені рейдові заходи  “Сім’я”.

За минулий тиждень відвідані за місцем проживання 24 родини, в яких проживає 59 дітей. З батьками проведена робота, направлена на усвідомлене відповідальне батьківство, недопущення вживання алкогольних напоїв і шкідливих речовин та неприпустимість вчинення домашнього насильства. Їм роз’яснені вимоги чинного законодавства щодо відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Наголошено про необхідність посилення контролю за поведінкою та організацією вільного часу своїх дітей.

Відносно трьох батьків, які тривалий час свідомо нехтують своїми батьківськими обов’язками, складені адміністративні протоколи за ст. 184 КУпАП, а в подальшому будуть підготовлені матеріали про позбавлення батьківських прав і направлені до суду.