- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Результати впровадження у 2020 році «Стратегії розвитку міста Павлоград на період до 2020 року»

 

Завершується четвертий рік реалізації затвердженої рішенням  міської ради від 22 лютого 2016 року № 89-5/VII. «Стратегії розвитку міста Павлоград на період до 2020 року».

У 2020 році в місті продовжено реалізацію  запланованих Стратегією проектів за напрямками: А. «Відкрите місто активного бізнесу та громади»; В. «Місто здоров’я»; С. «Енергоефективне місто»; D. «Комфортне та безпечне місто»; Е. «Місто якісної освіти».

За напрямком «Відкрите місто активного бізнесу та громади» проведено заходи:

— Форум «Павлоград єднає лідерів»,  на який були запрошені представники громадських організацій, бізнесу, голови правлінь ОСББ, керуючі банківських установ, керівники підприємств, молодь міста, голови та представники сусідніх міст, районів й ОТГ

— ділову зустріч для представників влади, бізнес- та громадських структур, активних мешканців міста щодо розробки Концепції інтегрованого розвитку м.Павлоград на період до 2025 року

— курси навчальних програм для діючих підприємців та молоді міста за темами: «Основи бізнес-планування», «Бухгалтерський облік в малому  бізнесі» та підготовка і розробка бізнес-проєктів для участі молоді у грантовому конкурсі.

— підписано Меморандуми про наміри співпраці у реалізації проєктів соціально-економічного та інфраструктурного розвитку між Павлоградською міською радою і сільськими радами: Вербківською, Межиріцькою, Троїцькою та Богданівською.

— 1-й етап конкурсу бізнес-проєктів серед молоді міста. Визначено двох переможців із сумами грантів 20 та 45 тис.грн., буде відкрито власну справу в сферах торгівлі та виробництва та інш.

В ході реалізації стратегічного напрямку «Місто здоров’я»:

В рамках стратегічної цілі «Якісні медичні послуги»:

В павлоградській лікарні інтенсивного лікування (лікарня №4) третій рік продовжуються роботи по створенню приймально-діагностичного відділення з наданням невідкладної допомоги. Проєкт реалізовується за кошти Світового банку, термін закінчення 31.12.2020 року. Замовником робіт є управління капітального будівництва Дніпропетровської ОДА.

На загальну суму 3 млн. 590 тис. грн.. придбано обладнання для лапароскопічних операцій, відеоендоскопчна система в комплекті.

В КНП Павлоградська міська лікарня №1 проведено роботи з заміни покрівлі на будівлі дитячого відділення, проведено заміну вікон та дверей на енергозберігаючі. Виконано роботи з термомодернізації будівлі дитячого відділення (фасадне утеплення). На загальну суму 4,66млн.грн. придбано систему лапароскопічну багаторазового використання, ендоскопічну систему з відео ендоскопами.

— В КНП Павлоградський пологовий будинок за кошти міського та обласного бюджетів капітально відремонтовано покрівлю та частково замінені вікна пологового відділення. На загальну суму 3 млн. 163 тис. 230 грн із міського бюджету придбано медичне обладнання.

В місті приділяється велика увага реалізації проєктів стратегічної цілі «Здоровий спосіб життя».

— Працює програма навчання дітей плаванню в басейні водно-спортивного комплексу «Юність». На 2020рік заплановані кошти в сумі 465тис.грн.У першому півріччі басейн відвідало 416 дітей. Із міського бюджету витрачено 24,9тис.грн. У зв`язку із введенням карантинних заходів з березня 2020 року відвідування школярами закладу обмежено.

— У дитячій спортивній школі виконані ремонтні роботи на загальну суму 581тис.753 грн.

— Виконано роботи по об’єкту: «Реконструкція частини стадіону «Прометей» на суму 3369,9 тис.грн.

— За рахунок коштів міського бюджету придбано 4 дитячих ігрових майданчики на суму 377,4 тис.грн. та 32 дитячих ігрових елементів на суму 222,9 тис.грн.

За стратегічним напрямком «Енергоефективне місто»:

— В 60-ти бюджетних закладах освіти, культури, медицини та спорту м.Павлограда діє автоматизована система енергомоніторингу АІС «Енергосервіс». Аналіз усіх показників свідчить про стійке скорочення споживання енергоресурсів, особливо теплової енергії, твердого палива та води.

— В рамках поетапної децентралізації існуючої системи опалення встановлені дві модульні газові котельні, які забезпечуватимуть теплом дошкільні навчальні заклади № 2 «Рукавичка» та №16 «Світлячок». Для забезпечення автономності теплопостачання закладів освіти в опалювальний сезон на баланс КП «Павлоградтрансенерго» передано сім котелень.

— Відновлення зовнішнього освітлення з заміною існуючих повітряних ліній на СІП та застарілих світильників на енергоефективні на 54 вулицях та провулках міста.

— Модернізація зовнішнього освітлення вул. Дніпровська з заміною існуючих світильників на сучасні світлодіодні світильники у кількості 56 шт.

Протягом 2020 року комунальними службами міста проведено ряд робіт, направлених на реалізацію проєктів за напрямком Стратегії «Комфортне і безпечне місто».

Виконано поточний ремонт дорожнього покриття на суму 9764,47 тис. грн., а саме :

— виправлення профілю основи доріг на суму 807,9 тис. грн.

— поточний ремонт основних доріг міста на суму 6492,4тис. грн.

— ямковий ремонт прибудинкових доріг, тротуарних доріжок та зупинок громадського транспорту на суму 2464,1тис. грн.

У 2020 році за напрямком «Місто якісної освіти» в першу чергу проводилась робота по проектам, спрямованим на ремонти і зміцнення матеріальної-технічної бази закладів освіти.

До початку навчального року обладнано 50 навчальних кабінетів для 1386 першокласників,  на що використано 2609,5 тис.грн: 1877,2тис.грн. державної субвенції та 732,3 тис. грн. місцевого бюджету.

На відновлення протипожежної сигналізації системи оповіщення та блискавкозахисту в ЗШ № 4, 5, 7, 11, 17, НВК № 2 використані кошти державної субвенції в сумі 3,1 млн.грн.

Придбано 41 одиницю комп’ютерної  техніки, на що з місцевого бюджету виділено 576 тис. грн. Збільшилась кількість комп’ютерних класів в закладах загальної середньої освіти.

З повним тексом звіту про впровадження у 2020 році «Стратегії розвитку міста Павлоград на період до 2020 року» можна ознайомитись на офіційному сайті Павлоградської міської ради за посиланням: https://pavlogradmrada.dp.gov.ua/category/ekonomika/strategichnijj-plan-mista

 

Відділ з економічних питань