- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Різдвяний фестиваль «Різдвяна коляда»

У Павлограді вже другий рік поспіль в центрі міста проходить Різдвяний фестиваль світу, творчості та єднання «Різдвяна коляда». Відкрив свято міський голова А.О. Вершина.

На Соборній площі та в сквері ім. Т. Шевченка розташувалося кілька локацій: дві сцени для виступаючих колективів, намети, в яких можна погрітися і взяти участь в майстер-класах, локація «У самовара», ярмарок товарів народних майстрів.

Павлоградці мали змогу поласувати  безкоштовною кашею та гарячим чаєм. Крім того, люди дивилися на виступи фольклорних колективів, які виконували колядки і просто українські народні пісні: ансамбль «Горлиця», хор ветеранів праці «Єднання», ансамбль з с. Булахівка «Козаки-запорожці», ансамбль «Співочі мальви», зразковий театр пісні «Колісаночкі», та інші.

Окремою номінацією у фестивалі стали різдвяні обряди, які демонстрували фольклорно-обрядовий театр «Вертеп Марії», естрадний театр «Елен», творче об’єднання «Чиста криниця» та інші колективи.

У наметі майстер-класів найменші гості фестивалю могли своїми руками зробити різдвяні вироби, і навіть подивитися на живого півня — символ наступаючого року. Півника на свято принесли співробітники «Станції юних натуралістів».

Всі учасники фестивалю отримали дипломи від міського голови.