- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Робочі будні притулку для бездоглядних тварин

Прийнята Павлоградською міськрадою цільова програма по зменшенню кількості безпритульних тварин відповідає європейським стандартам у поводженні з четверолапими.

Небайдужа громадськість міста висловлює подяку  міському голові А.О.Вершині за вирішення цієї важливої соціальної проблеми на основі гуманного та відповідального ставлення до тварин.
Дільниця з відлову та тимчасового утримання (притулок) бездоглядних тварин КП «Затишне місто» була відкрита ще 2018 році.

З січня 2020 року по теперішній час на території Павлограда було відловлено 165 собак, які виявляли спроби нападу на людей, або облаштувалися на дитячих майданчиках, пляжах, інших громадських місцях.

Усі тварини були виловлені гуманним способом і доставлені у притулок на вулицю Харківська, 8-А. Тут вони підлягають обов’язковій стерилізації, ідентифікації та вакцинації від інфекційних захворювань. Ветеринарні процедури, які можуть заподіяти їм біль, проводяться в умовах знеболювання.

 

Після стерилізації тварина забезпечується післяопераційною перетримкою. Відповідальне відношення співробітників притулку: майстра Олександра Кисельова, ветеринарного лікаря Вікторії Марченко, ловця Наталії Новікової, робітника Сергія Твердохліба сприяє соціалізації братів наших менших.

На сьогоднішній день з притулку у добрі руки було передано 76 собак. Ті тварини, яким не пощастило переїхати у новий дім, випускаються у свій звичний ореол проживання. Також стерилізують та чипують бездоглядних тварин волонтери громадської організації «Ліга захисту тварин «Шанс» та інші.