- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Розширення мережі дошкільних навчальних закладів

В соціальних ініціативах Президента України велика увага приділяється дошкільному вихованню. Поставлено конкретні завдання забезпечити кожній дитині доступ до якісної дошкільної освіти.
В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента в місті Павлограді протягом 2012р. відкрито 2 групи в дошкільних закладах № 6 і № 8, що дало можливість забезпечити дошкільною освітою 50 дітей молодшого дошкільного віку. Завдяки турботі міської влади, юні павлоградці мають змогу навчатися та весело і змістовно проводити час в комфортабельних, затишних групах.
У вересні 2013 року відкрилась ще 1 група для дітей дошкільного віку в НВК № 14 мікрорайону Соснівка. 25 дітей щоранку біжать до садочку, де їх чекають привітні вихователі.
Ще у 2013 році передбачено відкриття груп в дошкільних закладах № 5 (2 групи), № 15 (1 група), № 11 (1 група). Це дасть можливість влаштувати у садочок 100 дітей молодшого дошкільного віку.
Міська влада розуміє, що цього недостатньо. Залишається актуальною проблема забезпечення місцями в дошкільних закладах, тому ще 2012 році було виготовлено два проекти: «Реконструкція будівлі ЗШ № 2 (корпус 2) для подальшого переводу в НВК № 2 по вул.Московська,123, м. Павлоград, Дніпропетровської області» і проект «Реконструкція будівлі Павлоградського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад № 22 по вул.Баумана,61, м. Павлоград, Дніпропетровської області». Реалізація даних проектів запланована на 2014 рік, це зменшить потребу населення в дошкільній освіті.
У перспективі розвитку мережі дошкільних навчальних закладів на 2014 рік – відкриття додаткових груп на 125 дошкільнят в ДНЗ № 3, 5, 47, 60, 65 що дасть можливість збільшення місць для дітей дошкільного віку і вирішить проблему доступу кожної дитини до якісної дошкільної освіти.