- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Рятувальники Дніпропетровщини проводять роз’яснювальну роботу щодо безпеки дітей

 

Біда трапляється тоді, коли дітей залишають на призволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека. Діти не завжди відчувають небезпеку, а тому часто стають жертвами незнання елементарних правил безпечної поведінки — першопричини сумних та трагічних наслідків.
13 лютого 2012 року в селі Кінецьпіль Первомайського району Миколаївської області сталася трагедія, коли в охопленій вогнем будівлі рятувальники виявили тіла 7 загиблих дітей 1997, 1999, 2002, 2004, 2005, 2007 та 2010 років народження.
Враховуючи ці обставини, співробітники МНС та Держтехногенбезпеки в Дніпропетровській області для недопущення виникнення подібних ситуацій проводять відповідні заняття в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах з тематики попередження надзвичайних ситуацій різного виду і нагадують про правила безпечної поведінки в побуті.
Так, у м. Павлоград та Павлоградському районі співробітниками МНС та Держтехногенбезпеки проводяться профілактичні спілкування з дітьми, викладачами та працівниками навчальних закладів. Рятувальники роз’яснюють питання щодо недопущення використання несправних електроприладів та приладів кустарного виробництва, правила користування газовим обладнанням та пічним опаленням, недопущення дитячих пустощів з вогнем. Під час спілкування з дітьми рятувальники МНС відповідають на численні питання дітей щодо правильної поведінки в екстремальних ситуаціях.
Головне управління МНС в Дніпропетровській області звертається до всіх громадян із застереженням щодо безпеки дітей.
Шановні батьки! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль!
Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками, електричними приладами. Не залишайте дітей без нагляду, ховайте від них сірники, не дозволяйте користуватись піротехнічними виробами! Знайдіть декілька хвилин на цікаву, відверту розмову з дітьми про необхідність поважного ставлення до правил особистої безпеки, навчіть їх вірним діям на випадок побутових надзвичайних подій. Пам’ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А для того, щоб неочікувана мить не стала початком великої біди, необхідно давати дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації.
Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нашого вміння навчити їх правил безпеки. У разі біди – телефонуйте «101»!

Заступник начальника СДПЧ-27
капітан служби цивільного захисту
Таран О.В.