- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Семінар-тренінг “Розвиток місцевих громад: місцева культурна політика і культурний менеджмент”

З 8 по 10 грудня 2011 року у м. Київі відбувся міжнародний семінар-тренінг “Розвиток місцевих громад: місцева культурна політика і культурний менеджмент” у рамках міжнародного проекту “Українська мережа культури”, організована Центром розвитку “Демократія через культуру” (Київ), Центром культурного менеджменту (Львів) за підтримки Європейського культурного фонду (Амстердам). Від нашого міста в семінарі взяли участь начальник відділу культури Павлоградської міської ради Шуліка Олена Олександрівна та голова громадської організації творчого обєднання “Кольори”, директор КЗ “Павлоградський історико-краєзнавчий музей” Ведмідь Тетяна Іванівна. В семінарі прийняли участь представники м. Київ, Харків, Донецьк, Львів, Одеса, Мелітополь, Луганськ, Дніпропетровськ, Миколаїв, Луцьк, Херсон.

Тренінги проводив Філ Вуд (Велікобританія) — британський консультант з культурного менеджменту. Метою семінару було підвищення стандартів у формуванні культурної політики, культурний обмін між містами України та Європи, співпраця міських адміністрацій з громадським суспільством.

Тема міжкультурного діалогу сьогодні є головним напрямком культурної політики Європи, тому для Павлограда, який славиться своєю багатою історією та традиціями, всіляко примножує своє культурне надбання, здобутки творців та талантів — культурний обмін , знайомство з культурою інших міст має вагоме значення. Тому вже в лютому 2012 року до Павлограда завітають фахівці центру “Демократія через культуру” щодо вступу нашого міста до української платформи інтеркультурних міст.