- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Шановні громадяни міста!

Управління соціального захисту населення інформує, що відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”, вводиться новий вид допомоги — на догляд одиноким особам.

Її надаватимуть одиноким малозабезпеченим особам, які досягли 80-річного віку і які за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду і одержують пенсію відповідно до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» або «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Державна соціальна допомога на догляд таким особам призначатиметься з січня 2020р., незалежно від дати звернення за допомогою, та складає 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. На 01.07.2020р. сума допомоги складає 684,80 грн.

Допомога на догляд не призначається особам які отримують соціальні пенсії, надбавку до пенсії на догляд, особам з  інвалідністю, яким  відшкодовуються витрати на догляд відповідно до Закону України ″Про загальнообов′язкове державне соціальне страхування″, а також іншим особам, за здійснення догляду за якими виплачується компенсація на догляд.

 

Консультації за телефоном: 0662804826