- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Шановні павлоградці!

33 роки тому наша країна пережила страшну трагедію – аварію на Чорнобильській атомній станції. Вона стала  початком глобальної екологічної катастрофи, наслідки якої ми відчуваємо і зараз.

Напередодні травневих свят нашу землю спіткала біда,  на яку ніхто не очікував, до якої не були готові та не уявляли масштабу трагедії. «Мирний атом», що  весь час працював на користь народу, вийшов з під контролю, водночас зруйнувавши життя і здоров’я мільйонів людей.

Ворожа радіаційна сила миттєво втрутилася в долю величезної країни, змінивши її назавжди. Руйнівні наслідки відчули на собі і інші країни світу. Але завдяки мужності та самопожертві ліквідаторів аварії — пожежних, медиків, військових вдалося зупинити техногенну стихію. Тисячі мужніх людей, ціною свого життя  та здоров’я, захищали наше майбутнє, героїчно  боролися з невидимим ворогом.

За роки, які минули після Чорнобиля, виросло нове покоління українців. Сьогодні ми разом низько вклоняємося нашим ліквідаторам та висловлюємо повагу представникам громадських організацій, які об’єднують павлоградців, що безпосередньо були учасниками тих подій.

Вірю, що пам’ять про Чорнобильську трагедію допоможе всім нам  ніколи не забувати про величезну відповідальність перед природою, берегти наш спільний дім, нашу планету, заради  життя на землі.

Бажаю усім павлоградцям мирного неба над головою, міцного здоров’я, злагоди  та родинного добробуту!

 

З повагою

міський голова                                                                            А.Вершина