- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Шановні павлоградці! Дорогі наші ветерани!

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу., яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника.

За 1418 днів і ночей Другої світової війни в боях загинуло  понад 6 мільйонів українців, з них 12 тисяч — павлоградці. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті.

Серед павлоградців, хто брав участь у бойових діях в роки Другої світової війни,  залишилось всього  34 чоловіка.

Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто не повернувся з тієї страшної війни, віддавши своє життя за майбутнє  нащадків.

Шановні наші ветерани, бійці тилу, діти війни, ті, хто пройшов через горнило війни і виборов свободу, хто проніс через роки і випробування  пам’ять про найбільший подвиг нашого народу, низький уклін вам, довічна наша синівська шана і повага!

Будьмо гідними  подвигу наших батьків та дідів! Хай завжди над нашою країною буде сонячне і безхмарне небо! Миру, єдності, сили та стійкості всім нам, дорогі павлоградці!

З повагою

Міський голова   А.Вершина