- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Шановні павлоградці! Дорогі наші ветерани!

22 червня 1941 року Друга світова війна увірвалася на територію України, перетворивши наші землі на криваве поле бою. Горем і болем вона увійшла в кожну українську домівку, спричинила незліченні жертви, руїни та спустошення. Під час бойових дій, через окупаційний терор, голод в тилу та примусовий вивіз загинули мільйони українців, дощенту були зруйновані понад 700 міст, 28 тисяч сіл.
Гіркі спогади про те лихоліття передаються від батьків до дітей, з покоління у покоління. Ні ми, ні наші нащадки ніколи не забудемо про велич подвигу і жертовність наших співвітчизників у боротьбі з нацистською імперією.
У цей день національної скорботи ми віддаємо данину пам’яті загиблим під час найбільшого в історії людства збройного конфлікту. Нечуваний героїзм та єднання народу, який піднявся на бій і переміг у жорстоких боях, навіки залишиться у наших вдячних серцях.
Сьогодні ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

Тож вічна пам’ять загиблим! Честь і слава живим героям!

З повагою міський голова А.Вершина