- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Шановні павлоградці! Підтримаємо петицію!

Однією з проблем нашого міста є питання забезпечення  мешканців якісною питною водою.

На сьогоднішній день єдиним  джерелом водопостачання для міста Павлоград, а, також, Синельникове, Тернівка та Першотравенськ є державне міжрайонне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства «Дніпро-Західний Донбас», що належить до сфери управління Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Підприємство  забезпечує водою майже 300,0 тис. населення.

Водогін проектувався з урахуванням існуючих на той час енергомістких підприємств міст Павлоград, Синельникове, Тернівка, Першотравенськ,         смт. Петропавлівка із перспективою їх розвитку. За 40 років з початку будівництва, об’єми постачання води підприємством «Дніпро-Західний Донбас» зменшились майже в 5разів  у порівнянні з проектними. Незважаючи та це, а, також, на те, що магістральний водогін на вісімдесят відсотків відпрацював свій ресурс, за  роки  експлуатації   модернізація підприємства не здійснювалася. Відповідно не проводилися і роботи, направлені на енергозбереження, що впливає як на якість води, так і на її вартість. Тому що основною складовою тарифу є витрати на електроенергію.

Враховуючи,  що  міста  Західного  Донбасу   не мають  інших альтернативних  джерел  водопостачання,   ДМП ВКГ «Дніпро – Західний  Донбас» постійно  користується  своїм   монопольним  становищем та намагається вирішувати проблеми  тільки  через  підвищення  тарифу  на  покупну  воду, що призводить до зростання  тарифів  на  послуги  водоканалів  для  мешканців  міст та зниження їх платоспроможності. Через це міста Західного Донбасу постійно знаходяться під загрозою відключення від водопостачання.

Крім того,  варто  зауважити, що  при  такому технічному  стані  водогону та й подальшій  його  експлуатації  без  модернізації, можлива зупинка  водопостачання  в будь який час для  300,0 тис.  населення.

Враховуючи вищезазначене, на офіційному сайті Президента  України розміщена петиція №22/069920-еп з проханням звернути увагу на проблему водопостачання Західно-Донбаського регіону.

Звертаємося до всіх павлоградців з проханням підтримати петицію, адже, щоб вона була розглянута,  петиція має набрати не менш ніж 25000 голосів!

 

Виконком Павлоградської міської ради


ПАМ’ЯТКА ДЛЯ ПІДТРИМКИ ПЕТИЦІЙ НА САЙТІ

ЕЛЕКТРОННІ ПЕТИЦІЇ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ.

 

1. Увійти на сайт https://petition.president.gov.ua/

2. На даному сайті натиснути «Вхід».

3. Натиснути «Зареєструватися».

4. В розділі «Реєстрація»  заповнити всі поля.

5. Підтверджуємо вхід за допомогою «Банк ID»(Приват24 та ін.), «Електронно-цифровий підпис» чи «Ідентифікаційний номер».

6. Заходимо в Вашу електронну пошту.

7. Для активації Вашого облікового запису перейдіть за посиланням, яке надійшло на пошту, скопіюйте його у адресний рядок браузера і натисніть Enter.

8. Ви успішно зареєструвалися на сайті https://petition.president.gov.ua/

9. В пошуковому вікні сайта прописати:  №22/069920-еп,  назва  петиції «Вирішення критичної ситуації по забезпеченню якісною питною водою жителів населених пунктів Західнодонбаського регіону»;

 №22/068304-еп, назва петиції «Капітальный ремонт дороги Е50 Дніпро – Павлоград».

10. НАТИСНУТИ ENTER.

ПРИКЛАД

11. Увійшовши на сторінку петиції натиснути кнопку «ПІДПИСАТИСЯ» .

* У разі виникнення питань  чи  за  консультацією  звертатися  до відділу по роботі  зі  зверненнями  громадян  Павлоградської міської ради за тел.(0563)20-44-21.