- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Шановні ветерани партизанського руху Павлоградщини!

Прийміть щирі вітання з Днем партизанської слави.

У трагічні роки Другої світової війни майже мільйон юнаків і дівчат, чоловіків і жінок самовіддано воювали у 6200 партизанських загонах і підпільних групах, завдаючи своїми діями істотної шкоди гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з’єднань Червоної Армії і всього радянського народу до Великої Перемоги .

Партизанський рух — це масовий вияв високого патріотизму і самозречення багатьох людей різних національностей та світоглядів, самовіддана боротьба народу за свою свободу.

У серпні 1941 року Павлоградським міськомом партії було сформовано партизанський загін з 217 чоловік, поділених на 13 груп.

Користуючись підтримкою мирного населення, партизани і підпільники розширювали масштаби «малої війни», проводили диверсії на залізницях, важливих об’єктах і комунікаціях. У людей міцніла віра і надія, які допомагали не зламатися під ярмом загарбників.

Дорогі ветерани партизанського руху! Ви — наша слава і гордість. Ви — немеркнучий символ безсмертя нашого народу. Своїми сміливими діями ви наближали час визволення рідної землі.

Схиляю голову перед подвигом загиблих і віддаю данину глибокої поваги ветеранам партизанського руху Вічна слава всім, хто поліг на фронтах, в партизанських загонах і в підпіллі, у гітлерівських таборах, хто пішов з життя від ран й хвороб.

Глибока вдячність вам, учасники партизанського руху, від нинішніх і прийдешніх поколінь за мужність, героїзм і Перемогу у Великій Вітчизняній війні.

Міцного вам здоров’я, добра, щастя та благополуччя!

Зі святом!

Міський голова І.С.Метелиця