- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Шановні воїни – інтернаціоналісти, близькі та родичі загиблих!

Шановні воїни – інтернаціоналісти, близькі та родичі загиблих!

Вже двадцять п’ять років 15 лютого ми відзначаємо День пам’яті воїнів — інтернаціоналістів. Саме цього дня 1989 року остання колона радянських військ була виведена з Афганістану.
Близько ста п’ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни». Незагойною раною назавжди у наших серцях залишаться майже п’ятнадцять тисяч співвітчизників, які не повернулися додому. Усі вони з честю виконали поставлене завдання, проявивши зразки мужності і героїзму. Ми поділяємо весь біль втрати з тими, в кого ця війна забрала рідних і близьких, чоловіків і дітей.

У День пам’яті воїна — інтернаціоналіста ми вшановуємо тих, хто виконував службовий обов”язок в Афганістані і Кореї, Югославії і Ірані, Угорщині і Чехословакії, Єгипті і В’єтнамі, Ефіопії і Кореї, Сирії та на острові Куба…
Самовідданість, з якою наші військові брали участь у врегулюванні збройних конфліктів, довели, що ми гідні героїзму батьків і дідів, які перемогли фашизм у роки Великої Вітчизняної війни.
Земний уклін вам, Солдати! Ви чесно виконали свій обов’язок!

Ми вдячні матерям, які виховали справжніх героїв!

Пізнаючи минуле й враховуючи нові уроки історії, сьогодні вкрай необхідні у вихованні підростаючого покоління ваш бойовий, цивільний та людський досвід. Саме ви, як ніхто інший, розумієте важливість збереження миру, злагоди і дружби в Україні.
Від щирого серця бажаю всім воїнам — інтернаціоналістам, їх рідним і близьким щастя, здоров’я, злагоди та надії!
Світла пам’ять загиблим!

З повагою,

міський голова                                                   І.С.Метелиця