- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Шановні воїни – інтернаціоналісти, родичі загиблих в Афганістані!

15 лютого — День пам’яті тих, хто пройшов дорога¬ми афганської війни. Ця дата не лише данина всім загиблим, але і вираз вдячності і подяки всім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконав свій військовий і громадянський обов’язок.

24 роки тому остання колона радянських військ була виведена з Афганістану. Близько ста п’ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни». Незагойна рана — майже п’ятнадцять тисяч наших співвітчизників, які не повернулися додому. Ми зберігаємо вічну пам’ять про полеглих й вважаємо своїм обов’язком піклуватися про їх сім’ї і про воїнів, які отримали поранення і каліцтва.
Вшановують в Україні і всіх тих, хто брав участь в інших війнах. В місті проживають більше 500 павлоградців, які виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані, Югославії, Ірані, Угорщині, Чехословакії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, Кореї, Сирії, на острові Куба.
Війна ламає життя багатьох. Можна відновити місто, підняти з руїн країну, але ніколи не воскресити загиблих, які так і не встигли побудувати свої будинки і виховати дітей. ..
З біллю в серці поділяємо скорботу з тими, хто в мирний час втратив на війні своїх близьких.

Бажаю вам, шановні воїни-інтернаціоналісти, вашим сім’ям міцного здоров’я, добробуту, віри в майбутнє, злагоди і миру на довгі літа!

З повагою,

міський голова І.С.Метелиця