- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Щеплення для попередження інфекційних захворювань

Профілактичні щеплення — найцініше досягнення  в збереженні здоров’я та життя людства. Завдяки щепленням,  в м.Павлограді не реєструється дифтерія, правець, захворюваність на краснуху з 2006  року спала до поодиноких випадків, а з 2013 року зовсім не реєструється.

Цей позитивний перелік в подоланні  вакцинокерованих інфекцій можна продовжити нескінченно, бо імунопрофілактика дуже ефективна та  спрямовано діє на патогенний початок, не даючи йому можливості на існування.

Профілактичні щеплення супроводжують людину з першого дня її народження. А враховуючи їх важливість, зазначено  про їх обов’язковість в Законі України «Про захист населення від інфекційних хвороб» №1645-ІІІ від 06 квітня 2000 року, а саме  профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, правця, туберкульозу.

Профілактичні щеплення проводяться згідно Календаря щеплень, який необхідно дотримувати для створення якісного імунітету проти інфекцій. Щеплення особливо актуальні в період епідемічного небезпеччя, коли існує загроза виникнення епідемій, і щеплення з категорії профілактичних стають щепленнями за епідпоказниками.

Тому не треба зволікати , необхідно  своєчасно провести всі необхідні профілактичні щеплення. Для цього потрібно  звернутися до амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги за місцем помешкання. Не має значення постійне помешкання або тимчасове у зв ‘язку з внутрішнім переміщенням , враховуючи останні події в країні. Сімейний лікар амбулаторії після консультації призначить Вам відповідне щеплення. Профілактичні щеплення проводяться в кабінетах  щеплень амбулаторій первинної медико-санітарної допомоги.

Коронавірусна хвороба COVID-19 продовжує реєструватися в Павлоградському регіоні, тому не забуваємо про вакцинацію від COVID-19,яка на сьогодні проводиться двухкратно з підкріпленням бустерною дозою вакцини.

Кабінети щеплень амбулаторій первинної медико-санітарної допомоги до Ваших послуг.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ !!!