- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Що хвилює павлоградців?

Цього разу розглянемо питання, яке турбує багатьох павлоградці щодо включення освітлення на вулицях Павлограда. Коментар з цього приводу надав директор КП «Павлоград-світло» Синюков Борису Анваровичу:

«Час включення і виключення вуличного освітлення на сьогоднішній день дійсно часто стає предметом скарг мешканців міста, яким часто доводиться йти на роботу або повертатися з роботи в темний час доби, коли ліхтарі ще (або вже) не горять. Такі незручності пов’язані з тим, що існуюча система управління зовнішнім освітленням працює згідно добового графіку вмикання та вимикання електромереж і не дозволяє коригувати графік відповідно до тривалості світлового дня.

Зміна графіка включення-виключення вуличного освітлення проводиться щодекадно. Тому, якщо на початок декади  час включення світла збігається з сутінками, то на кінець  — вже не співпадає. Особливо це помітно, наприклад, в осінній період, коли світловий день стрімко зменшується, або при погіршенні погодних умов (коли небо затягується хмарами).

Включення зовнішнього освітлення зараз здійснюється за допомогою 71 автомата управління зовнішнім освітленням, розташованих у різних частинах міста та запрограмованих згідно з вищезазначеним добовим графіком, який складається згідно географічних координат розташування нашого міста.

Нажаль при наявному обладнанні немає можливості на всіх підстанціях стовідсотково синхронізувати автомати керуванням зовнішнім освітленням один з одним і з реальним часом. Тому навіть на одній дорозі, наприклад, на вул. Дніпровській, освітлення може включатися на різних ділянках з деякою різницею у часі. Якщо різниця в часі велика та помітна, то прохання до мешканців міста повідомляти про це диспетчеру за номером телефону 095-225-41-92.

Проблеми дійсно є і ми на підприємстві працюємо над їх вирішенням. Виключити неточності , зробити графік роботи вуличного освітлення зручним і легко регульованим, швидко знаходити несправності на лініях  допоможе диспетчеризація управління зовнішнім освітленням. Для її впровадження у лютому 2018 року було виділено фінансування з міського бюджету. Її впровадження буде проведене у два етапи протягом 2018 -2019 років.»

Будемо сподіватися, що робота проведена підприємством КП «Павлоград-світло», дозволить усунути
незручності, зробить функціонування вуличного освітлення більш раціональним і зручним для жителів
міста.