- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Що турбує павлоградців? Про відключення від центрального опалення

03 липня 2019 р.  під головуванням  заступника міського голови  Мовчана В.С. відбулось засідання постійно діючої міжвідомчої комісії з розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж центрального опалення і гарячого водопостачання та встановлення індивідуального джерела опалення міста Павлоград (надалі по тексту — Комісія).

Склад  та положення про  Комісію зтверджені рішенням  виконавчого  комітету Павлоградської міської  ради № 533 від 26.06.2019 р.

На комісії  розглядались питання щодо погодження відключення від  мережі централізованого  опалення багатоповерхових  будинків відповідно до рішення Павлоградської міської  ради  (48 сесія VII скликання) № 1580-48/VII від 19.03.2019 р.  та відключення від  мережі централізованого опалення багатоповерхових  будинків відповідно до  поданих  заяв власників (співвласників).

За результатами обговорень  прийняті наступні рішення:

вул. Соборна буд. 93/1; вул. Центральна буд. 31; вул. Нова буд. 3а.

Також  звертаємо увагу що, самовільне відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води забороняється. (абз.2 п.25 Правил надання послуг з  центрального  опалення, постачання холодної  та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з  центрального опалення,  постачання холодної  та гарячої  води і водовідведення,  затвердженого  постановою КМУ від 21.07.2005 р.  № 630).  Самовільне відключення від  центральної  мережі теплопостачання не звільняє від сплати за комунальну послугу.

Відповідно до діючих нормативно-правових актів відключення від мережі централізованого теплопостачання можливе у двох випадках:

Будинком в цілому індивідуально, якщо  в будинку 50% і більше відокремлені від  центрального теплопостачання на законних  підставах.
Нормативно-правове обгрунтування
 наказ Міністерства будівництва, архітектури та житлово – комунального господарства України від 22.11.2005 № 4 (із змінами, внесеними наказом Мінжитлокомунгоспу від 06.11.2007  № 169, який набув чинності з 09.12.2007)

 

 

п.7 Прикінцевих та перехідних положень нового Закону України «Про житлово-комунальні послуги», у багатоквартирних будинках, в яких на день набрання чинності цим Законом не менш як половина квартир та нежитлових приміщень відокремлена (відключена) від мереж централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, власники квартир та нежитлових приміщень, приєднаних до таких мереж, не зобов’язані, але мають право виключно за власним рішенням у встановленому порядку відокремити (відключити) від них свою квартиру чи нежитлове приміщення та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні.

Не допускається примусове відокремлення (відключення) від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води власників квартир та нежитлових приміщень, приєднаних до таких мереж, у багатоквартирних будинках у разі відокремлення (відключення) від цих мереж інших власників квартир та нежитлових приміщень.

Також звертаємо увагу що, самовільне відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води забороняється. (абз.2 п.25 Правил надання послуг з центрального опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з центрального опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженого постановою КМУ від 21.07.2005 р. № 630). Самовільне відключення від центральної мережі теплопостачання не звільняє від сплати за комунальну послугу.

З  чого починати, щоб  отримати погодження відключення від  централізованого  опалення на опалювальний сезон 2019-2020 рр.
1.     1)Скласти Протокол загальних  зборів з  підписами власників  приміщень у житловому будинку на відключення (або  відмову у відключені) їхнього будинку від мереж централізованого опалення з подальшим влаштуванням систем індивідуального (поквартирного) теплопостачання. Копію  протоколу з  підписами додати до  заяви;

2) до 01.08.2019 р. написати заяву до Комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого опалення (адреса розташування КП «Павлоградтеплоенерго»: Промислова буд. 13а).  Зразок заяви  затверджено  рішенням виконавчого  комітету Павлограської  міської  ради № 533 від 26.06.2019 р.

Відмовити у відключенні від центрального опалення комісія може на таких підставах:

– якщо хоча б один з власників квартир не згоден на відключення від центрального опалення;

– в разі, якщо відключення є технічно неможливим.

 

1) до 01.09.2019 р. написати заяву до Комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого опалення (адреса розташування КП «Павлоградтеплоенерго»: Промислова буд. 13а).  Зразок заяви  затверджено  рішенням виконавчого  комітету Павлограської  міської  ради № 533 від 26.06.2019 р.

 

Рішенням виконавчого комітету Павлоградської міської ради № 533 від 26.06.2019 р. затверджено склад та положення постійно діючої міжвідомчої комісії з розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж центрального опалення і гарячого водопостачання та встановлення індивідуального джерела опалення міста Павлоград