- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Щодо діяльності фтизіатричної служби в м. Павлограді

 

21.02.2020 року в приміщенні відділу охорони здоров’я Павлоградської міської ради відбулось перше засідання міського штабу по протидії туберкульозу в м. Павлограді у 2020, на якому обговорювались в тому числі й питання реорганізації фтизіатричної служби в Україні.

Відповідно до стратегії реформування медичної галузі на рівні надання спеціалізованої медичної допомоги, оплата буде здійснюватися НСЗУ, за кожний пролікований випадок.

Починаючи з 30 січня 2020 року в м. Павлограді було закрито протитуберкульозні стаціонарні відділення, пацієнти, які в них перебували, були переведені до протитуберкульозних відділень в м. Дніпро.

Хворі, які не представляють епідеміологічної небезпеки та не виділяють в навколишнє середовище збудник туберкульозу переведені на амбулаторне, контрольоване лікування, тобто лікар-фтизіатр особисто контролює прийом препаратів пацієнтом щоденно.

Амбулаторний прийом та консультації лікарями-фтизіатрами в м. Павлограді здійснюються за адресою: вул. Зелена, 10 в приміщенні колишнього протитуберкульозного диспансеру в повному обсязі. Є можливість проводити рентгенологічні обстеження, мікробіологічні обстеження мокротиння апаратом Gane Xpert, який дозволяє не тільки встановити наявність в мокротинні збудника, а й наявність резистентності збудника до основних протитуберкульозних препаратів.

 

 

Відділ охорони здоров’я

Павлоградської міської ради