- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Соціальний захист воїнів — інтернаціоналістів

Указом Президента України від 11.02.2004р. № 180/2004 “Про День вшанування учасників бойових дій на території інших держав” та розпорядженням міського голови від 02.02.2021р. № 21-р по м. Павлоград підготовлено низку заходів з метою вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, сприяння поліпшенню соціального захисту цих осіб та їх сімей.


11 лютого 2021р. за дорученням міського голови Вершини А.О. відбулося відвідування заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Рябовою А.В. та начальником управління соціального захисту населення Бобровницькою Л.В. за місцем проживання членів сімей загиблих в Афганістані та осіб з інвалідністю внаслідок війни з врученням подарунків та з дотриманням вимог карантинних умов.


Крім того, учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та вдови померлих учасників бойових дій до 15 лютого отримають матеріальну допомогу за рахунок коштів міського бюджету.
А також, з нагоди цієї події у місті заплановано проведення:
— виставок у музеї;
— книжкових виставок у бібліотеках міста;
— проведення вечорів – зустрічей з учасниками бойових дій в Афганістані;
— проведення уроків мужності в закладах освіти.
— туристичного зльоту воїнів – інтернаціоналістів та членів їх сімей.


Міська влада опікується проблемами воїнів — інтернаціоналістів та членів сімей загиблих (померлих) воїнів, так в рамках реалізації міської програми «Соціальний захист окремих категорій населення на 2019-2021 роки» протягом 2021 року планується надання одноразової та щомісячної матеріальної допомоги.
Питання соціального захисту учасників бойових дій, воїнів – інтернаціоналістів – один із пріоритетів міської влади та знаходиться на її постійному контролі.

Начальник управління Л.В.Бобровницька