- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

СПРОЩЕННЯ ПОРЯДКУ НАДАННЯ СУБСИДІЙ

СПРОЩЕННЯ ПОРЯДКУ НАДАННЯ СУБСИДІЙ

Відповідними постановами Кабінету Міністрів України прийняті рішення про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, а саме:
1 – зменшення кількості документів, які надаються громадянами для призначення субсидій;

Для призначення субсидій громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає до відділу(управління) субсидій довідки про доходи лише працездатних осіб та працюючих пенсіонерів, зареєстрованих у житловому приміщенні.
У відділі (управлінні) субсидій громадянин заповнює заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні.
Зазначені заява та декларація можуть бути надіслані поштою органу праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації заявника.

2 – зменшено відсоток платежу для сімей з дітьми;

У разі призначення житлової субсидії сім’ї, до складу якої входять діти або інваліди І, ІІ груп і дохід яких на одну особу не досягає прожиткового мінімуму (з 01.12.13р.-1176,00 грн.), обов’язкова плата за житлово-комунальні послуги складатиме 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу.

3 – розширено коло сімей — отримувачів субсидії;

Надано право громадянам, які мають нереструктуризовану заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, що утворилася до 1 грудня 2006 року, та студентам, які проживають в гуртожитках вищих навчальних закладів, отримувати субсидії.

4 – надання субсидії з врахуванням фактично проживаючих членів сім’ї.

Врегульовано питання щодо призначення субсидій сім’ям, в яких члени родини відсутні тривалий час (працюють або навчаються в іншому регіоні, перебувають на лікуванні чи в місцях позбавлення волі). Відтепер кількість осіб, виходячи з якої призначається субсидія за наявності засобів обліку комунальних послуг, визначається з урахуванням підтверджуючих документів про тимчасову відсутність зареєстрованих осіб, в окремих випадках — на підставі обстеження умов проживання.

5 – щодо врахування майнового стану громадян;

При призначенні субсидій не враховуються транспортні засоби вітчизняного виробництва, які перебувають в експлуатації протягом більш як 10 років з дати випуску, та інші транспортні засоби, що перебувають в експлуатації протягом більш як 15 років з дати випуску.

6 – спрощено порядок надання житлових субсидій непрацездатним сім’ям на збільшену площу;

Комісіям при місцевих органах виконавчої влади дозволено приймати безстрокові рішення про призначення житлових субсидій на загальну житлову площу сім’ям, які складаються з непрацездатних осіб, до зміни обставин у таких сім’ях (зміна складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, їх сімейного стану, працевлаштування таких осіб або виникнення в них інших джерел доходів).

Пропонуємо кожній сім’ї перевірити своє право на отримання житлової субсидії. Консультацію можна отримати за тел. 6-28-57 або при зверненні до управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул. К.Маркса 47, каб. № 1,4.

Начальник управління Л.В.Бобровницька